Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Agneta Sjödins bästa hudvårdsknep – avslöjar själv

03 jun, 2021 
Agneta Sjödin, programledare och författare
Agneta Sjödin har i många år spridit värme och klokskap som programledare, poddare och författare. Nu dyker hon upp i ett nytt spännande format där fokus är något helt annat – hudens välmående.
Annons
Fem skönhetstrender vi helst glömmerBrand logo
Fem skönhetstrender vi helst glömmer

Hon joggar runt på fortet med Gunde, smäller av roliga karameller på nyår och snurrar ut glädjande miljoner på Bingolotto. Dessutom har hon skrivit flera böcker och är hjärnan bakom populära podden Så in i själen. Och nu slår Agneta Sjödin till med en hudvårdsserie tillsammans med Idun Minerals. Hur blev det så?

– Jag älskar cremer, framför allt de som är lite rikare! Jag har fått väldigt mycket olika produkter under åren men när jag blev ambassadör för Iduns mascara väcktes drömmen om att få göra mina egna.

Har du alltid varit intresserad av hudvård?

– Jag har aldrig haft problem med min hy och därför varit lite slarvig med till exempel rengöring. När jag var runt 35 år insåg jag dock att det behövde investeras i huden för framtiden. Sedan dess har det blivit viktigare och viktigare vad jag använder.

Annons

Vad är det bästa med att ha en hudvårdsrutin?

– Man ger näring, kärlek och liv till huden när man smörjer in den med något bra.

Berätta om din serie.

Vem är Agneta Sjödin?

Namn: Agneta Sjödin.

Gör: Författare, programledare och skådespelare.

Ålder: 53 år.

Bor: I Stockholm.

Aktuell: Har precis lanserat en hudvårds­serie med Idun Minerals.

På agendan: Deltar i Femmans frågesportsprogram Alla mot alla tillsammans med kocken Markus Aujalay, ständigt aktuell med podden Så in i själen, programleder Fångarna på fortet ihop med Gunde Svan och kör en sommarspecial av Bingolotto.

Multi Balm är en rikare creme som ger exakt den härligt återfuktade och näringsrika känslan jag vill ha. Skin Booster är en mix av serum och gel, som kan användas under creme eller för sig själv. Den innehåller en naturlig variant av retinol som gör gott. Den passar speciellt bra att kombinera med solskydd ovanpå. Rich Body Cream är en härligt fyllig kroppscreme och den enda parfymerade produkten i serien.

Hur har arbetet varit?

– Så klart är detta en främmande värld, men otroligt roligt och lärorikt. Jag och teamet på Idun Minerals har många beröringspunkter. Det gäller allt från vikten av vettiga ingredienser till hur vi ska tänka miljö.

Annons

Just miljöaspekten har ni jobbat extra med?

– Ja, hållbarhet har varit ett av ledorden. Färgerna på förpackningarna är till exempel ljusa för att de ska kunna återvinnas fullt ut. I Sverige kan inte svart plast återvinnas. De är dessutom tillverkade i Sverige av förnyelsebar plast från restprodukter.

Vad har varit roligast?

– Att testa alla prover. Jag visste precis vad jag var ute efter och det var inte helt lätt att få till. Men också att produkterna blev så bra utan att de blev dyra.

Kommer vi att få se fler produkter i framtiden?

– Det finns redan underlag till en handkräm och jag vill gärna få till en ansiktsolja som jag ofta använder och blandar med min creme.

Gör du något mer för huden?

– För att få det där extra så går jag på ansiktsbehandling. Jag brukar testa lite olika och något jag verkligen fastnat för är Fotona 4D laser som ska stimulera kollagenet. Egentligen tar det ett halvår innan du får fullt resultat men jag ser redan skillnad på huden, speciellt kring hakan och på halsen.

Annons

Var hämtar du inspiration till din look?

– Jag gillar en lite tuffare look, Sting är visserligen man men ändå en förebild. Det finns en rocktjej i mig, jag sjöng i band när jag var yngre.

Hur har det varit för dig under det här året med pandemin?

– Det var tufft i början med lite jobb men den senaste tiden har jag haft mycket att göra. Jag har försökt fokusera mycket på podden, det har varit kul att ha haft mina krämer att jobba med och jag skriver på en ny bok. Men visst är det jobbigt mentalt, jag längtar efter att omfamna världen. Just nu känns det viktigare än någonsin att få uppleva saker snarare än att skaffa sig en massa prylar.

Agnetas 4 bästa hudvårdstips

  1. Att rengöra ansiktet morgon och kväll, även när du inte har makeup, gör stor skillnad. Det är viktigt att få bort all smuts som sätter sig på huden under dagen.
  2. Smörj in huden med en näringsrik kräm och mixa den gärna med en olja. Det är väldigt härligt men adderar också fler viktiga ämnen till huden.
  3. Jag är inte så bra på att sminka mig själv, därför fokuserar jag på att vårda och framhäva det jag har, till exempel målar jag med kajalpenna innanför fransarna vilket enkelt får dem att se mycket längre ut.
  4. Välj produkter som är veganska och som har ett hållbarhetstänk och vårda din hud även från insidan.

Agneta Sjödins hudvårdsfavoriter

Instant Age Eraser Concealer från Maybelline

Favoriten för att ljusa upp under ögonen är Instant Anti Age Eraser Concealer från Maybelline som är lätt att få på snyggt och jämnt. Ca 119 kr.

Här hittar du Instant Anti Age Eraser Concealer (reklamlänk) från Maybelline.

Xbrow Eyebrow Conditioner från Xlash.

Jag gillar buskiga bryn och plockar dem aldrig. Däremot har de tunnats ut med åren så nu hjälper jag till med serumet Xbrow Eyebrow Conditioner från Xlash. Ca 479 kr.

Här hittar du Xbrow Eyebrow Conditioner (reklamlänk) från Xlash.

LIV Mascara från Idun

LIV Mascara från Idun ger snyggt fylliga fransar. Ca 219 kr.

Här hittar du LIV Mascara (reklamlänk) från Idun.

Airwrap från Dyson.

Dyson är ett märke som fascinerar mig, deras teknik är både rolig och genomtänkt. Smarta Airwrap med massor av tillbehör gör det så lätt att bli snygg i håret. Ca 5190 kr.

Annons