Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hetaste hårtrenderna i vår – tre snygga frisyrer

20 jan, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
trendig frisyr dam våren 2023
Behöver du inspiration inför frisörbesöket, och vet inte hur du vill klippa dig?
Här är tre av hårtrenderna som dominerade på modehusens vår- och sommarvisningar för 2023.
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

På andra sidan nyår och när våren närmar sig vill många uppdatera frisyren, och klippa sig på ett nytt sätt hos frisören. Men hur ska man klippa sig i vår? Ett bra ställe att hitta inspiration på är modehusens modevisningar – där går det ofta att se vilka klippningar, frisyrer och stylingar som kommer vara heta under säsongen.

Här är tre frisyrer som är riktigt trendiga i vår, enligt märkenas vår- och sommarvisningar, skriver L'Officiel.

Lugg

Om det var något många märken valde att styla sina modeller med så var det lugg. Att klippa lugg är ett enkelt sätt att ge hela frisyren ett luft utan att göra en drastisk förändring. På Balmains visning var det en tjock och lång lugg som gällde, medan Prabal Gulung valde en kortare och mer grungedoftande variant. Välj den sortens lugg som du känner dig mest bekväm med!

Annons
Balmain-modell med lugg på visningen.

Page

Alla passar bra i någon form av page, oavsett om det är en kort och knivskarp page, eller en lite längre och busigare. På nästan alla visningar syntes modeller med page av olika slag – det är helt klart en av vårens stora hårtrender, skriver L'Officiel.

Sneda pixieklippningen

Tidigare säsonger har en rockigt och busigt stylad pixieklippning varit het, men för vår- och sommarvisningarna 2023 var det snarare en mer elegant och clean variant av den korta frisyren som gällde. För att få till den här snygga och slickade looken behöver du vara dela upp håret i en snedbena och sedan ösa på med hårgel tills håret ligger där det ska.

Modell på Givenchys visning.
Annons