1:03

Efter reklamen: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud

Många drömmer om ett vackert långt hårsvall, och imponerades som barn av sagoprinsessan Rapunzel vars långa vackra hår var tillräckligt långt och starkt för att användas som stege upp i ett torn. Riktigt så långt har inte Rin Kambe, 42, men det är inte långt ifrån. Men hår som är sju fot långt, över 210 centimeter, så är det inte konstigt att hon kallas för Rapunzel.

– Det känns som att mitt hår är min partner i livet. Det växer fortfarande varje dag. I vanliga fall är folks första reaktion att fråga om håret är riktigt. När de får veta det så är de både chockade och imponerade.

Den japanska kvinnan berättar för The Mirror att hon hade kort hår som barn, men att hon numera inte har klippt håret på 17 år.

Sommarens trendigaste hårfärg – så får du till den

För att kunna leva med hår som är en halvmeter längre än henne själv – Rin är bara 162 centimeter lång – så har hon ofta håret uppsatt.

– Om jag har håret utsläppt får jag problem med nästan allt jag gör, för det är så lätt att snubbla över det. Jag kan inte ens gå på toaletten, och ännu mindre byta kläder eller äta en nudelsoppa. Om mitt hår är utsläppt vill jag inte ens gå ut, konstaterar hon.

Så tar hon hand om sitt två meter långa hår

Trots detta har hon inga planer på att klippa av sig håret.

– Jag funderar aldrig ens på att klippa håret. Det gör inte ont i huvudet men ibland känns hårlinjen och hårbotten lite tunga.

Men hur gör kvinnan från Japan för att få håret att hålla så bra? Ria erkänner att hon måste lägga ner mycket tid på att ta hand om sitt svall, men verkar samtidigt inte tycka att det gör så mycket.

– Jag tvättar mitt hår två gånger i veckan och gör många behandlingar. Efter att ha tvättat det torkar jag det snabbt genom att föna det. Det tar upp till en timme att tvätta håret och göra behandlingar och skalpmassage, två timmar att torka det och sedan borsta det och ta hand om det. Jag gör mitt bästa för att tvätta mitt hår så det inte blir skadat. Det tar tre timmar att göra allt det, säger hon till tidningen.

Här är sommarens trendigaste korta frisyr – en modern twist på Dianas klassiska bob

Hårtvättandet tar desto längre tid än den dagliga rutinen – Ria behöver inte mycket mer tid än någon med hår till brösten för att fixa sin frisyr på morgonen.

– När jag vaknar på morgonen tar det mindre än tio minuter att borsta och fixa håret. Jag kan göra det på fem minuter om jag är stressad för jag gillar att tvista upp håret i ett hårnät för att förhindra att håret trasslar ihop sig när jag sover, och när jag vaknar så är det vanligtvis ordnat i hårnätet.