Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya mascaratrenden som alla pratar om – ger maximal längd och volym

20 apr, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografMICHAEL TRAN/AFP
”Mascara cocktailing”är namnet på den senaste i raden sminktips som blivit populärt efter att det delats flitigt på plattformen TikTok.
Det är ett perfekt sätt att uppnå maximal längd och volym, att likna med effekten av lösögonfransar.
Hollywoodskådisen Jessica Alba kallar knepet för hennes heliga graal!
Annons
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy: Tre sätt att styla ögonbrynen på

Mascara är en sminkprodukt som har en given plats i vår dagliga rutin. Ibland är några strykningar över fransarna det enda man behöver för att känna sig redo att ta sig an dagen!

Men finns den perfekta mascaran? Nej, inte om man ska tro vittnesmålen på TikTok som hävdar att konceptet är en lögn. De hävdar nämligen att ingen mascara kan ge dig både längd och volym.

Lösningen, den nya mascaratrenden, stavas ”mascara cocktailing” och innebär att du applicerar flera lager med olika mascaror, som var för sig framtagna för att uppnå ett visst resultat.

Du kombinerar alltså ”specialiserade” produkter och uppnår på så sätt önskad längd, tjocklek, volym och definition. Wow-faktor och mer framträdande ögon utlovas av de som testat!

Annons

Det här är mascara cocktailing

Trenden ”mascara cocktailing”, som kan översättas till mascaramixande, har blivit viral på plattformen TikTok de senaste månaderna. Hittills har den nått 1,5 miljoner visningar och lockar dagligen fler följare som önskar ta sin ögonmakeup till en ny nivå.

Men vad går trenden ut på? Jo, det handlar helt enkelt om att du överger hoppet om att hitta den perfekta mascaran och i ställer omfamnar kombinationen av flera olika mascaror, som lovar olika saker.

Tekniken går ut på att du lägger flera lager av olika mascaror för att uppnå önskvärt resultat. Du kan exempelvis kombinera olika mascaror för att bygga en iögonfallande volymlook eller för att uppnå den perfekta längden. Du kan även blanda olika nyanser för att hitta din signaturfärg.

De som provat ”mascara cocktailing” hävdar att det är möjligt att uppnå samma effekt som du får av lösögonfransar.

Jessica Albas favoritkombination av mascara

Någon som har hakat på trenden är Hollywoodskådespelaren Jessica Alba som avslöjar hennes favoritkombination av fyra olika mascoror.

Annons

Hon kallar kombon för hennes ”heliga graal” i sminkväg och visar exakt hur hon bygger de olika lagren, samt vad hon önskar uppnå.

@jessicaalba

Celebrating #NationalLashDay my fave way - #MascaraCocktail style 😜👁️✨ These are my lengthening and volumizing holy grails 👀 Celebrate with me and tag me in your glam pics or videos 🥂🥰 #SundayFunday #Fabulash #CleanBeauty

♬ Hey It's Me - Official Sound Studio

Så lyckas du med mascara cocktailing – tre enkla tips

I en intervju med tidningen Indian Express uttalar sig den kända makeupartisten Tushar Gupta om trenden:

– Mascara cocktailing innebär en kombination av olika mascarors formula och borstar, och är ett perfekt sätt för att uppnå en skräddarsydd look för dina fransar, säger han.

Enligt Gupta finns det tre gyllene regler att ta hänsyn till för att uppnå bäst resultat:

1. Olika mascaror

Håll dig till att bygga lager med två eller max tre olika mascaror.

2. Olika borstar

– Jag föredrar att använda en spetsig borste, en böjd borste och en klassiskt formad mascaraborste. För att uppnå bäst resultat väntar jag omkring 1 minut mellan varje applicering, så att varje mascara hinner torka innan jag börjar bygga på med nästa lager, förklarar han för tidningen.

3. Vattenfast avslutning

Låt det yttersta lagret vara en vattenfast mascara, Det hjälper till att kapsla in ditt arbete och bidrar till att du kan behålla din look hela dagen.

Det finns en risk för att mascaran klumpar sig, flagnar eller irriterar huden när du bygger den i många lager på det här viset. Förebygg det genom att använda mascaror av hög kvalitet som är snälla mot huden.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons