Efter reklamen: VIDEO: Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Slå på ljud

Att tatuera ögonbrynen med microbladingteknik är något som har slagit riktigt stort de senaste fem åren – allt fler väljer att göra den semipermanenta tatueringen för att få sina drömbryn utan att behöva sminka sig varje dag. Microblading görs hos vissa skönhetssalonger, och uppges för det mesta hålla i ungefär två år innan de bleknar och proceduren måste göras om.

– Jag doppar nålarna i pigment när jag gör varje litet hårstrå och ber klienterna sitta och låta färgen sjunka in i några minuter när jag ritat klart. När du torkar bort det så har du ögonbryn sen, har kosmetiska tatueraren Bethany Wolosky sagt till Allure tidigare.

Ögonbrynsbehandlingen misslyckades totalt – varningen till andra

Att brynen måste fyllas i efter några år stämmer dock inte alltid, något skönhetsjournalisten Nicola Dall'asen skriver hon hos Allure. Nicola gjorde microblading i sina bryn redan 2017, när skönhetsingreppet var nytt och innovativt. Då var hon glad att hennes status som skönhetsjournalist gjorde att hon fick testa microblading hos en av de bästa salongerna i New York – men i dag ångrar hon alltihopa.

Hon poängterar att hon gjorde sina bryn hos en salong som var noggrann med hygienen och säkerheten.

”Min irritation här har inget att göra med salongen, utan snarare all microblading generellt. Dessa så kallade semi-permanenta tatueringar – som skönhetsterapeuterna ofta säger håller i kanske två år – hänger kvar på min hud mer än tre år efter sista ingreppet. Du kanske tänker att det är ett plus, och visst det skulle det vara... om jag gillade formen på min microblading”, skriver Nicola.

Att få sina bryn förstärkta med microblading är i dag vanligt.

Lestertair

Därför bleknar inte viss microblading

Trenderna för ögonbryn har förändrats mycket sedan 2017, och många skulle nog inte känna sig bekväma med att måla sina bryn på samma sätt nu som då, men för Nicola sitter de brynen alltså fast i ansiktet. Pigmentet har blekts men är nu i stället rött där brynen tatuerades in, vilket gör att de syns igenom hennes naturliga bryn.

Gjorde populära brynbehandlingen – missen fick henne att gråta

Det kan finnas flera olika anledningar till att Nicolas bryn har hållit mycket längre tid än hon trodde. Dels handlar det om vilken färg som användes till tatueringen – organisk färg löses upp snabbare än färg gjord på konstgjorda ingredienser. Det kan också spela roll om ögonbrynstatueringen har gjorts för djupt.

– De flesta microblading-behandlingar kan göra att man börjar blöda lite. Det är en indikation på att hudens andra lager har penetrerats. Pigment som placeras i dermis är mer trolig att hålla under långa perioder eller till och med fastna permanent.

Till sist beror det också på personlig biologi – vissa kroppar behåller helt enkelt pigment bättre än andra, och det är svårt att veta innan hur ens kropp kommer reagera på microblading. Innan du gör microblading kan det alltså vara bra att överväga hur det skulle kännas om brynen du tatuerar in blir helt permanenta.

SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
0:57

Efter reklamen: SE OCKSÅ: Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy

(0:57)

Slå på ljud
Mest läst