Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Höstens fem stora sminktrender

24 sep, 2021 
En lätt bas, sotade ögon och en iögonfallande läppfärg – då är du hemma med sminklooken i höst.
Här är säsongens fem stora sminktrender, spana in och inspireras inför höstfesterna!
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan
Naturlig hy syns överallt, här hos Louis Vuitton.

Naturlig hy

Naturlig hy syns överallt, här hos Louis Vuitton.
Annons

Det här är en trend som har hållit i sig under rätt lång tid nu – att ha en heltäckande, matt bas har inte toppat trenderna på flera år. Istället vill man åt en naturlig hy med mycket lyster, där en genomtänkt hudvårdsrutin är viktigare än en bra foundation. Eventuella ojämnheter och skavanker löser man med väl utplacerad concealer, och kombinerar sedan med en skintint, tinted moisturizer eller en lätt foundation med låg täckning. Kombinera sedan med en bronzer och rouge i krämform för att hålla basen luftig och lystrig hela vägen.

Metallic

FOR EDITORIAL USE ONLY. Mark Fast London Ready to Wear. Autumn/Winter 2021.

Att metalliska inslag i sminket är på tapeten har märkts både på modehusens visningar och i utbudet i butikerna. Det lättaste är såklart att testa en metallic ögonskugga eller eyeliner, men den mer vågade kan alltid satsa på en metallic läpp! De glänsande och gnistrande sminkdetaljerna bryter av snyggt mot höstmode med stickat och läder.

Annons

Eyeliner och kajal i mängder

Dior visade markerad kajal på visningarna.

Tydligt på modevisningarna har varit den oblandade kajalens återkomst – så vill du vara trendig gäller det att vässa pennorna. Laura Biagotti, N°21s, Baum und Pferdgartens och Chanel har alla visat olika varianter av kajal-looks, allt från en mer diskret version till grafiska varianter. Experimentera hemma med vad du tycker om!

Mjuk sotning

Mjukt sotade ögon hos Ports 1961 på Milanos modevecka.
Annons

Är den skarpa kajalen inget för dig, men du vill ändå markera ögonen på ett snyggt sätt? Då finns det alternativ bland hösttrenderna. Den klassiska looken med mjukt sotade ögon i kombination med borstade ögonbryn och neutrala läppar är het igen, och en typ av sminkning som många känner sig riktigt snygg i. Här är hemligheten att låta ögonsminket ta tid, så du jobbar ut skuggorna till en sömlös blandning för den där rätta sotade looken. Sminka ögonen innan du lägger din bas, så behöver du inte vara lika försiktig när du lägger ögonskuggorna.

Iögonfallande läpp

Rihanna med en riktigt markerad läpp.

En stark läppfärg är alltid snyggt på hösten – det är något med röda läppar i kombination med en mörk yllekappa som bara känns klassiskt. Med iögonfallande läppstift behöver resten av sminket inte sticka ut, snarare är det läppen som ska stå i fokus. På modevisningarna håller somriga färger som rött och rosa i sig även in på hösten, och på Met-galans stjärnor var det flera som vågade sig på en mörkt lila, brun eller purpurfärgad läpp – testa själv vad du trivs med!

Annons