Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Höstens trendigaste hårfärger – hela listan

31 aug, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter sommaren är det vanligt att fräscha upp håret, och kanske klippa en ny frisyr eller välja en ny hårfärg.
Här är höstens allra trendigaste hårfärger – och det finns något som passar alla.
Spana in de olika nyanserna och låt dig inspireras!
Annons
VIDEO: 7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
VIDEO: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Golden hour-bronde

Platt och endimensionellt får backa och ge plats för nyanserat och multidimensionellt i höst. Välj i stället en mångbottnad bronde nyans, alltså en blandning av blont och brunt.

– En stor trend vi ser till höstmånaderna är fylliga nyanser av varmt blont, brunt och karamell. Nu är dagarna då vi hade en nyans av brunt eller blont borta, förvänta dig mer bärnstensbrons-brunt för hösten, som vi har set Beyoncé ha nyligen. Hennes hår är mängder av rika, varma nyanser av brunt och gyllenblont, säger frisören Dom Seeley.

Kanel och koppar

Förra höstens allra största trend bland hårfärger var alla nyanser av koppar. Att ha rött hår på hösten är alltid hett, och i år hänger fjolårstrenden kvar, men fortsätter utvecklas.

Annons

– Rött och rödbrunt är den hårfärgstrenden i höst som alla omfamnar. Det gäller kanelbrunt, mörkt kastanjebrunt, orangerött och jordgubbsblont, säger kändisfrisören Cesar Ramirez.

Mångdimensionell tweed

Genomgående för de olika hårfärgstrenderna är fokus på nyanser och blandningar. Och bland de blonda hårfärgerna ser vi att många går mot det lite djupare, snarare än det allra ljusaste. I stället för att ljusa upp håret med platinablonda slingor så går man i motsatt riktning, och ger dimensioner i håret med mörkare nyanser och kontraster. De diskreta kontrasterna kan liknas vid trådarna i ett tweed-tyg.

– Små lowlights är det heta nu i stället för highlights, speciellt för de som vill mörka ner sitt hår lite men inte vill färga hela huvudet eller göra en stor förändring, säger kändishårstylisten Danielle Priano.

Mochabrun

Känns rödtonat kanelbrunt inte som din grej? Testa i stället en vacker mocha – den rika och mörkt chokladiga nyansen känns lyxig i höst. Inspireras av profiler som Nicola Peltz-Beckham och Jessica Alba, och blanda upp det mörka håret med slingor i karamell.

Annons

– Jag älskar tenden emd mörk mocha och karamell-slingor. Det är en unik känsla som är något mer än att bara ändra hårfärgen.

Root smudge

Vill du ljusa upp din hårfärg men fortfarande behålla din vanliga hårfärg i rötterna? En ”root smudge” gör att du slipper problemet med utväxt när du testar en ny hårfärg i höst.

– I stället för att ha highlights från rötter till toppar, så handlar den här trenden om att skapa en mörkare bas med ljusare mitt och toppar, där rötterna är mer skuggade än en vanlig ombre-färgning.

Att färga håret med en root smudge gör också att du kan gå längre mellan frisörbesöken utan att det ser konstigt ut i håret.

SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hårBrand logo
SE OCKSÅ: Tips för dig med tunt hår

Källa: Glamour.

Annons