Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Allt om Pernilla Wahlgrens nya hudvårdsmärke L'Acuila

27 apr, 2022 
AvJessica Blockström Hember
FotografEllen simone
Pernilla Wahlgren lanserar hudvårdsmärket L'Acuila
Nu släpper den folkkära artisten sina första produkter under namnet L'Acuila – vi avslöjar allt om märket och bjuder på Pernillas bästa tips!
Annons
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effektBrand logo
Fem favoriter från Femina – knepen som ger föryngrande effekt

Du kan redan se henne på tv i Wahlgrens värld, dricka hennes vin och bära hennes kläder. Från och med i dag kan du även stoppa in Pernilla Wahlgrens nya hudvårdsprodukter i din rutin för nu släpps L’Acuila. Vi träffade Pernilla för att prata om allt från hennes egen hudvårdsrutin till skönhetsmissar.

pernilla wahlgren presenterar sitt hudvårdsmärke

Var kommer ditt hudvårdsintresse ifrån?

– Jag har alltid varit noga med min rutin, något jag fått med sig från mamma. Däremot har jag blandat olika märken friskt och det har varit både budget och lyx. Trots det har jag aldrig hittat någon mirakelprodukt.

Annons

– Jag fick en kräm för några år sedan som kostade säkert 5 000 kronor och tänkte att nu händer det. Nu kommer min hud att bli helt perfekt. Så blev det såklart inte. Jag tror att det viktigaste är att man är noga med att ta hand om sin hud. Att rengöra den innan man går och lägger sig och alltid se till att fylla på med fukt, fukt och fukt.

Basen i hudvårdsrutinen från L'Acuila

Hur tycker du att dina produkter skiljer sig från andra?

– Det är en snäll och plånboksvänlig hudvård som är lätt att använda och lätt att förstå. Alla ingredienser ska ha en tydlig funktion. Jag har velat skala ner i stället för att ta i med väldigt aktiva ingredienser. Vi har till exempel valt att inte ha så mycket syror men inte heller mycket parfym. Jag är själv känslig för dofter, vill inte att det ska bli för mycket. I serumet har vi ingen parfym alls och de övriga produkterna är väldigt milt parfymerade.

Annons

Var kommer namnet L'Acuila ifrån?

– Jag ville gärna ha något italienskt då min farmor var halvitalienska. Hon var också skådespelerska och väldigt mån om att ta hand om sitt yttre. Hennes pappa kom från en by som hette just L'Acuila.

Vad var viktigt när du skulle skapa dina egna produkter?

– Förutom att produkterna skulle bli väldigt bra och att förpackningarna var i pasteller som jag älskar så var en stor sak att det skulle vara en svensk producent. Därför passar Svenska Krämfabriken perfekt. Det är nära till processen och jag kan enkelt besöka fabriken som ligger i Dalarna.

Vilket är ditt bästa skönhetstips?

– Att inte stressa i badrummet. Låt det ta tid och njut av det.

Och din största skönhetsmiss?

– Det måste vara när jag testade botox. Jag kände inte igen mig själv, tyckte det blev själlöst på något sätt. Jag vill inte heller se ut som någon annan och det är ju lite av min grej att hålla på och grimasera med ansiktet. För mig är det viktigare att vårda huden så den håller sig fräsch.

Redaktionens favoriter från Pernilla Wahlgrens hudvårdsmärke

handkräm från l'acuila
En stor favorit bland skönhetsredaktörerna på pressmötet blev handkrämen som skyddar mot solen.

Under 2022 kommer det att släppas inte mindre än 30 produkter. Först ut är löddrande rengöring, exfolierande ansiktsvatten, dagkräm, nattkräm, ögonkräm, fuktsersum, peelingmask och handkräm. Så hur är de? Precis som Pernilla själv säger så är de väldigt lättanvända, de passar alla. Allt från dagkräm till exfoliering kommer i praktiska och lätt återvinningsbara tuber. Och priserna är otroliga! Rengöringen som kan användas även runt ögonen och handkrämen som ger skydd mot solen är billigast på 129 kr och det fuktbombande serumet är dyrast på 219 kr.

Vill du läsa mer eller kanske klicka hem någon av produkterna? Kl 20 ikväll öppnar man den egna sajten som du hittar på www.lacuila.se.

Annons