Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Ikoniska Rachel-frisyren tillbaka – så stylar du den modernt

08 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Under 90-talet var det ingen som fick kvinnor att springa till frisören lika ofta som Jennifer Aniston och hennes Vänner-roll Rachel Greene.
”Rachel-frisyren” har blivit en ikonisk symbol för årtiondet, men nu är den faktiskt tillbaka!
Så här stylar du den speciella frisyren på ett modernt sätt, och tar in den i 2021.
Annons
Här är kändisarnas värsta hårmissarBrand logo
Här är kändisarnas värsta hårmissar

Rachel Greenes speciella uppklippta frisyr i Vänner på 90-talet, är en av de mest ikoniska frisyrerna i modern tid. Jennifer Anistons karaktärs hårändringar fick miljontals kvinnor att boka frisörtid för att klippa sig som Rachel. Under de tio år som Vänner sändes på tv mellan 1994 och 2004 bytte karaktären frisyr många gånger, och härmades om och om igen, men ingen look har gjort sådant intryck som just ”Rachel-frisyren”, som hon hade under de första säsongerna av serien.

Annons
Jennifer Aniston som Rachel 1994.

Många trodde nog att just den looken hörde till det förflutna, men nu när trender från 90-talet och millenieskiftet kryper tillbaka in på innelistan så är också ”the Rachel haircut” tillbaka – men såklart med en modern tvist.

Därför blev Rachels frisyr ikonisk

Rachels frisyr har blivit en trend på sociala medier-appen TikTok, och allt fler försöker sig på en egen version av den speciella stylingen. Stjärnor som Selena Gomez och Bella Hadid har försökt sig på en liknande frisyr, och hårsalonger vittnar om hur allt fler efterfrågar en modern variant.

Annons

– Rachel-originalet var så ikoniskt för det var mitten på 90-talet och vi hade precis kommit ur en period av grunge; folk var trötta på ingen frisyr-frisyren och inget smink-sminket. När Rachel Greene dök upp var hon motsatsen till allt det. Hon hade en riktigt klippt frisyr, och det var väldigt många lager och uppenbart klippt. Hon bar det med mycket volym som en krona, en stil som var väldigt älskad på den tiden, säger frisören Luke Hersheson till Vogue.

Så lyckas du med Rachel-frisyren

I den moderna versionen av frisyren tar folk inspiration från Rachel, men skalar ner på volymen och fokuserar mer på att rama in ansiktet, vilket generellt är mer smickrande.

Annons

– Den moderna Rachel-frisyren är snäppet längre, originalet slutade vid axlarna, och lite mjukare och mindre klumpigt, säger frisören.

Han tipsar också om vilka som passar bäst i frisyren.

– Mjukt hår kan inte hålla frisyren och det kan se ut lite som en dålig hockeyfrilla – det fungerar bäst på hår som har färgats, för det gör att stråna sväller en aning, eller hår som naturligt har lite fall.

Annons