skönhetsprodukter på en bricka
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow
3:54

Efter reklamen: Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

(3:54)

Slå på ljud

Skulle du vilja veta vilka ingredienser som finns i skönhetsprodukterna du tänkt köpa? Att avkoda den så kallade INCI-listan är inte alltid lätt. Då behöver man både vara bevandrad i kemi och i latin. Men nu finns en sajt där du enkelt kan få reda på exakt vad en creme eller ett schampo innehåller.

Bättre koll på innehållet

Årets bästa mascara - skönhetsredaktörens favoriter

Askskinfo är en svensk sajt som samlat information om innehållet i över 10 000 skönhetsprodukter som du hittar på webbshoppar som Bangerhead, Eleven, Lyko och Sephora. Här kan du t ex läsa vad CeraVes populära Facial Moisturising Lotion består av och vad de olika ingredienserna kan göra. Här hittar du också information om där är någon eller några ingredienser som t ex är allergena, kan göra huden känslig eller har något annat som är bra att veta innan du köper. Det är vetenskaplig fakta men gjort på ett sätt som gör kosmetisk kemi begriplig.

Kostar det något?

Bästa tipsen för att undvika skrynklig tech-neck

Nej. Att använda sig av sajten är gratis. Skinfo finansieras delvis av e-handelssidorna som de länkar till, företaget får en procentandel av ordervärdet när ett köp genomförs. Man är också delfinansierade av Europeiska Unionens utvecklingsfond och har några privata investerare.

Du hittar Skinfo-sajten här.

Mest läst