Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Italienska manikyren som gör att dina naglar ser längre ut

23 mar, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
En manikyr som får naglarna att se längre ut utan att vi behöver göra akrylnaglar på salong? Ja tack!
Den här italienska manikyren är senaste trenden i nagelvärlden – och det bästa är att du kan göra den hemma!
Annons
Så får du starkare naglar – fem tipsBrand logo
Så får du starkare naglar – fem tips

Långa naglar är något som många tycker är vackert, men som kan vara desto svårare att få till utan hjälp från gel- eller akrylnaglar. Men det går att skapa illusionen av längre naglar även när man inte har välsignats med långa starka naglar – och det stavas italiensk manikyr.

I en tid med avancerade nageltrender i form av 3d-konst, utsmyckningar och olika ytbehandlingar så är den här trenden, som blivit stor på sociala medier, lite mer minimalistisk och enkel, samtidigt som den ger ett snyggt resultat.

Vad är en italian manicure?

Italiensk manikyr, eller italian manicure, är en teknik som gör att naglarna ser längre ut än vad de är genom att nagellacket främst appliceras i mitten av naglarna. Nagelteknologen Hang Nguyen säger till In Style att det är viktigt att måla nära nagelbanden och låta bli sidorna av naglarna för att få rätt effekt. Italiensk manikyr är alltså mer av en målningsteknik än en vanlig nagellackstrend.

Annons

Allra bäst är det att använda mörkare nagellack till den här tekniken, för att få störst effekt.

Hur gör man italiensk manikyr hemma?

Att få til en italiensk manikyr hemma behöver inte vara särskilt svårt eller komplicerat. Nagelexperten Nguyen menar att det är viktigt att först peta ner nagelbanden så långt det går med ett sådant verktyg, för att skapa mer yta på naglarna. När du har fixat nagelbanden ska du måla med ett mörkare nagellack i mitten av naglarna. Om du kommer för långt ut med nagellacket kan du rätta till det med hjälp av nagellacksborttagning och en tunn tops.

– Måla bara mitten av nageln och se till att ha ett litet utrymme på sidorna av nagelbädden. Det skapar illusionen av längre och smalare naglar.

Här är maten som är bättre än dina skönhetsprodukterBrand logo
Här är maten som är bättre än dina skönhetsprodukter
Annons