Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Johanna Lind Bagge hyllar svenska budgetmascaran: ”Kanonbra”

20 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarin Törnblom/TT
Feminas profil Johanna Lind Bagge är aktuell i årets upplaga av Let's Dance.
Nu delar hon med sig av hennes bästa sminktips – en mascara i en otroligt överkomlig prisklass!
Annons
Om tuffa konkurrensen i Let’s danceBrand logo
Om tuffa konkurrensen i Let’s dance

Hon är känd som modell och tv-profil, men i grunden är hon utbildad hudterapeut sedan 30 år tillbaka. Dessutom driver hon eget företag. Nu är hon aktuell som en av tio kända profiler i TV4:s långkörare Let's Dance.

Johanna Lind Bagge är en mångsysslare av rang och hon har ständigt flera bollar i luften. I en intervju med Femina berättar hon om hennes bästa sminktips som får henne att känna sig snygg oavsett humör.

– Lite mascara är alltid bra. Då känner man sig piggare även om det inte är där det sitter. Mascara, det är det enda man behöver.

I Johanna Lind Bagges sminkväska: En blandning mellan budget och lyx

Hon plockar fram en stor fyrkantig necessär som är full med massa hudvård, smink och diverse tillbehör. Johanna Lind Bagge har varit med länge och vet att ”allt kan hända”, därför måste man vara förberedd.

Annons

– Här i har jag borste, rengöring, kräm och allt sådant som man behöver om man vill tvätta av sig och sminka om sig, säger hon och plockar upp diverse favoritprodukter ur den stora necessären.

Sminket förvarar hon i en alldeles egen liten väska – som har en mycket användbar funktion.

– I stället för att hålla på med massa necessärer och sådant så har jag en… du vet när man ska sminka sig så breder man ju ofta ut sig, så då har jag den här som är bra, för då ser man allting. Då kan breda ut sig och ser man allt. Finns dessutom massa fack och grejer, och så drar man bara ihop den när man är klar.

Väskan, berättar hon, är en design som hon tagit fram själv. Den finns att köpa på hennes Johanna Lind Bagges webbshop här.

Johanna Lind Bagge sminkväskan.
Här visar Johanna Lind Bagge den smarta sminkväskans funktion.

Hur ser ration budget vs lyx ut i din sminkväska?

– Det är en blandning. Det spelar ingen roll om det är dyrt eller billigt, det viktigaste är att det känns bra för min hy. Det är ett oerhört prisintervall. Allt mellan 50 kronor och… inte vet jag, 450 kronor.

Annons

Kommer du sminka dig själv nu inför Let's Dance-tävling på lördagarna?

– Jag brukar alltid fixa mig själv. Det går ju så fort och på rutin. Ibland gör jag det lite innan, bara för att underlätta för make up-artisterna. Bara för att jag vet inte hur trafiken är när jag tar bilen in till studion.När det står stilla så brukar jag passa på och tänka ”jag hinner sminka mig lite till”.

Johanna Lind Bagges bästa skönhetstips: Svenska budgetmascaran

Som utbildad hudterapeut har Johanna Lind Bagge ett stort privat intresse för allt vi applicerar på våra ansikten när vi sminkar oss. Själv har hon hittat vad som funkar för henne, och utöver det experimenterar hon inte så mycket.

– Jag är ganska tråkig och kör på samma sak hela tiden. Hittar inte på så mycket nytt, säger hon till Femina.

Annons

Vilken produkt kan du inte vara utan?

– Det här är en kanonbra mascara. IsaDora. Budget. Den har vunnit Swedish Beauty Awards, berättar Johanna och visar glatt upp mascaran 10 Sec High Impact från Isadora (reklamlänk).

IsaDora High Impact Volume Mascara
Mascaran som finns i Johanna Lind Bagges sminkväska – klicka på bilden för att komma direkt till den

Vidare gräver hon i väskan och säger ”den här ögonskuggan” och ”massa läppstift”. Hon håller upp en foundation från BareMinerals (reklamlänk) och säger att hon älskar den för att den innehåller naturliga ingredienser.

Bare Minerals Original Loose Mineral Foundation
Mineralfoundation från bare Minerals – klicka på bilden för att komma direkt till den.

Avslutningsvis säger Johanna att det bästa skönhetstipset stavas ”en god natt sömn och ett leende på läpparna”. Det har hon ju så alldeles rätt i, men vi är glada att du delade med dig av övriga favoritprodukter också!

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons