Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Jennifer Aniston låter sitt gråa hår växa ut – och det är så fint

07 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografTT, Instagram
Nu omfamnar skådespelerskan Jennifer Aniston sina grå rötter. På nya bilder av stjärnan ser man tydligt hur hon låter det grå svallet växa ut.
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

Jennifer Aniston är en av världens mest kända, och älskade, skådespelerskor. Sedan det stora genombrottet i succéserien Vänner har hon hyllats för sina skådespelarinsatser – världen över. Och nu hyllas hon för ännu en sak! Vilken? Att hon omfamnat sitt grå hårsvall.

Jennifer Anistons kända frisyrer

Under åren har Jennifer Aniston testat på de flesta frisyrer – och färger. Vi har sett henne i allt från brunt till blont. Vi har sett henne i kort och i långt. Särskild känd är hon nog för den uppklippta frisyren, kallad The Rachel, som var minst sagt välkopierad av otaliga kvinnor. Frisyren, slingad, med flikiga toppat är ikonisk. Historisk. Vanligtvis ser vi henne i en cendrenyans. Med mörkare botten och ljusare slingor. Ofta långt och välfönat. Men nu har en förändring skett. I ett klipp på Instagram, där hon lanserade sina senaste hårprodukter, visade Jennifer, 54 år gammal, upp sitt nya hår. Och ja, det är tydligt att Jennifer nu låter det grå växa ut. I botten av håret syntes de grå slingorna tydligt. Draget att satsa på grått fick hennes följare att jubla!

Annons

– Bra gjort att låta det grå komma fram – uppfriskande, kommenterade någon.

En annan person tillade:

– Jen ditt hår är ett mästerverk, det håller ALLA med om!

Så låter du ditt grå hår växa ut

Att sluta färga håret och låta sina grå hårstrån synas har blivit alltmer populärt och vi ser flera stora kändisar hoppa på trenden. Sist ut Aniston och innan henne: Camilla Läckberg.

Men, hur gör man då för att lyckas med att få det grå att växa ut naturligt? Om man tidigare färgat eller slingat? För att få en bra, snygg och naturlig övergång till det gråa är det smart att göra en sista färgning som gör att du slipper en rak och tydlig silvergrå utväxt. Att lägga in tunna slingor eller balayge får dina grå hårstrån att synas på ett naturligt och vackert sätt. Om du har ljust hår så är det snyggt att blanda in kalla, ljusa slingor i håret varvat med det grå. Det ger en härlig nyans och får utväxten att smälta in bland slingorna, samtidigt som det inte döljer de grå slingorna. När utväxten blir längre ser det ut som en naturlig balayage. Om du har mörkt hår syns de grå och silverfärgade hårstråna mer än på ljust hår. Det du kan göra är att lägga i en mörk balayage och låta de grå slingorna sömlöst gå ihop med utväxten. Det gör att du slipper en hård utväxt, men samtidigt äger du de silverfärgade slingorna. Mer om hur du gör kan du läsa här.

Annons