Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Snygg övergång till grått hår – så här ska du göra för bäst resultat

01 dec, 2023 
AvJenny Lundberg
FotografTT
Snygg övergång till grått hår, tips
Stegen till att få ett jämnt och fint silvergrått svall.
Vill du börja spara ut ditt hår och få ett jämnt och fint silvergrått svall? Inga problem! Vi tipsar dig om våra bästa knep för att slippa den där jobbiga utväxten.
Annons

Att sluta färga håret och låta sina grå hårstrån synas har blivit alltmer populärt och vi ser flera stora kändisar hoppa på trenden. Vi förstår verkligen varför – en naturlig silvergrå nyans är både stilrent och snyggt! I den här artikeln tipsar vi om de bästa knepen så att vägen till grått hår varken känns jobbig eller svår.

Skådespelaren Gwyneth Paltrow är en av alla kändisar som hoppat på trenden och låtit sina grå hårstrån synas.

Även programledaren Pernilla Månsson Colt har slutat att färga håret mörkt och sakta men säkert börjat omfamna det grå.

Annons

Sluta färga grått hår – så får du en snygg övergång till grått hår

Oavsett om du har mörkt eller ljust hår så finns det enkla tricks som gör att du slipper en tydlig silvrig utväxt genom övergången till grått hår. Läs vidare för att ta reda på hur du håller ditt hår fräscht och snyggt hela vägen till längderna blivit glammigt gråa!

Balayage och slingor till grått hår

För att få en bra, snygg och naturlig övergång till det gråa är det smart att göra en sista färgning som gör att du slipper en rak och tydlig silvergrå utväxt. Att lägga in tunna slingor eller balayge får dina grå hårstrån att synas på ett naturligt och vackert sätt.

Snygg övergång till grått hår – ljushårig

Om du har ljust hår så är det snyggt att blanda in kalla, ljusa slingor i håret varvat med det grå. Det ger en härlig nyans och får utväxten att smälta in bland slingorna, samtidigt som det inte döljer de grå slingorna. När utväxten blir längre ser det ut som en naturlig balayage.

Annons

Modeprofilen Sarah Harris har blandat in ljusa slingor tillsammans med sina grå hårstrån.

Snygg övergång till grått hår – mörkhårig

Om du har mörkt hår syns de grå och silverfärgade hårstråna mer än på ljust hår. Det du kan göra är att lägga i en mörk balayage och låta de grå slingorna sömlöst gå ihop med utväxten. Det gör att du slipper en hård utväxt, men samtidigt äger du de silverfärgade slingorna.

Modeprofilen Stacy London har lagt i mörka slingor och behållit det grå stråna som ramar in ansiktet snyggt.

Annons

Skonsamma produkter för ett snyggt grått hår

Grått hår är extra skört och känsligt, därför är det viktigt att återfukta håret så mycket som möjligt. Vi har hittat snälla produkter som håller håret glansigt och friskt!

Silverschampo till grått hår, Redken

Det här schampot är till för silverfärgat och grått hår. Det neutraliserar varma undertoner och jämnar ut bastonen. ANNONS Läs mer och köp schampot här.

Schampo för grått hår, redken
Klicka på bilden för att komma direkt till schampot.

Skonsam hårborste till grått hår, GHD

Borsta håret med en riktigt bra hårborste som inte sliter på håret. Den här borsten har antistatiska borsthår och vårdar även hårbotten. ANNONS Läs mer om borsten och klicka hem den här.

Annons
Skonsam hårborste med antistatiska borsthår.
Klicka på bilden för att komma direkt till hårborsten.

Återfuktande hårinpackning – perfekt för grått hår, Maria Nila

Glöm inte bort att göra en hårinpackning då och då för att ge håret extra mycket fukt. Den här fuktgivande hårinpackning ger även näring. ANNONS Läs mer om hårinpackning och klicka hem den här.

Hårinpackning för grått hår som ger fukt och näring, Maria Nila
Klicka på bilden för att komma direkt till hårinpackningen.

Glansgivande hårolja med keratin, Lanza

Hårolja som ger lyster och glans genom keratin och samtidigt skyddar håret mot UV-strålar och hög värme. ANNONS Läs mer om oljan och köp den här.

Annons
Hårolja från Lanza som ger lyster och glans.
Klicka på bilden för att komma direkt till håroljan.

Från färgat till grått hår

Det mest skonsamma sätt att få grått hår från färgat hår är att ha tålamod och låta det växa ut. Du kan avfärga håret hos frisören, men det kan både bli dyrt och lämna håret slitet.

Vägen till grått hår

Det tar såklart tid för håret att växa ut, om du precis har börjat. Investera i bra och vårdande hårprodukter och låt det ta sin tid. Resultatet är värt att vänta på!

När får man grått hår?

Man kan upptäcka grå hårstrån redan i 20-årsåldern, men det är vanligast att de börjar dyka upp i 35-årsåldern. Vissa får inte sina första grå hårstrån förrän 45-årsåldern, det är alltså väldigt olika från person till person.

Se också:

Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktatBrand logo
Frisören tipsar: Så tvättar du håret för att hålla det återfuktat
Annons