Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nu gör stjärnans gamla frisyr från 1970-talet comeback – har 50 år på nacken

05 jun, 2023 
AvJohanna Lejon
FotografTT
Sugen på en ny frisyr lagom till semestern? Se hit! Nu gör sångerskan Stevie Nicks gamla frisyr från 1970-talet comeback.
Annons
Så får du mer volym i håretBrand logo
Så får du mer volym i håret

På 1970-talet, långt innan neonstänkta flätor och glittriga hårrötter gjorde entré på sociala medier som Instagram och TikTok hade ordet ”sommarhår” en helt annan innebörd! Den korta pagen och den långa boben fanns ännu inte. Istället var det något annat som stod i centrum. Vad? Jo! Årtiondets rock 'n' roll-musiker och showbesökare lät sina manar hänga och slänga fritt. Stylingen lyste med sin frånvaro. Långt var ledordet! Och med det sagt: ju längre desto bättre!

Stevie Nicks snygga hår från 1970-talet

I spetsen, längst fram i ledet, för den här otroligt chica hårlooken (ofta fylld av attityd) stod ingen mindre än sångerskan Stevie Nicks (som den 16 maj i år blev 75 år gammal), som bar upp sitt långa hårsvall likt ingen annan. För Fleetwood Macs frontkvinna fanns det helt enkelt inget som hette en dålig hårdag. Mest fascinerande är kanske att Stevie Nicks knappt hade hjälp med sin styling.

Annons

Inför ett scenframträdande fixade hon frisyren helt själv, enkom genom att borsta de långa lockarna löst. Ibland lockade hon dem lätt, eller tvinnade ihop hårmanen till en lös knut som hon fäste långt bak i nacken. Hon matchade håret med en romantisk klädstil, fylld av böljande klänningar och skira material.

Sommaren 2023 års trendigaste frisyr

När temperaturerna nu börjar skjuta i höjden är det värt att inse att Nicks ständigt rufsiga lockar är trendigare, och hetare, än någonsin. Pricken över i:et är, förstås, den långa luggen. Också den helt ostylad och ständigt lätt frizzig. Det hela liknar den ”shag” som var så modern under förra året. Men längderna är längre. Det bästa av allt? Sommarens salta bad torkar ut, och kommer göra stylingen av denna frisyr än lättare. Låt inte luftfuktigheten vara ett hinder – arbeta med den istället. Kolla in bilderna nedan och låt sig inspireras av Stevie Nicks snygga hårman. Lika rätt i dag 2023 som på 1970-talet – för 50 år sedan. Det hela är dessutom rejält budgetvänligt: allt du behöver för att fixa looken är en fintandad kam! Borsta bara lätt så tar du dessa laissez-faire-längder till nästa nivå i sommar.

Annons
Annons

Källa: Vogue

Annons