Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender
hudvård

Johanna Lind Bagges bästa hudvårdsknep efter 35 år

10 apr, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Johanna Lind Bagge på Årets Feminista 2023.
Johanna Lind Bagge är utbildad hudvårdsterapeut sedan 35 år tillbaka, och vet vikten av att ta hand om huden ordentligt.
Nu visar Feminas bloggare och profil upp sin dagliga hudvårdsrutin, och avslöjar steget hon inte tycker du får hoppa över.
– Det ni gör hemma varje dag, det är där mycket av resultatet ligger, säger Johanna Lind Bagge.
Annons
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge

Tv-profilen och forna Fröken Sverige-vinnaren Johanna Lind Bagge har under 35 års tid arbetat som hudvårdsterapeut, och har stenkoll på vilka steg som behövs i en välfungerande hudvårdsrutin.

I Feminas videoserie Mina skönhetsfavoriter visar Johanna Lind Bagge, som också är bloggare på femina.se, upp hur hon tar hand om sin hud varje morgon och kväll.

– Det här med den dagliga hudvårdsrutinen är så himla viktigt. Det ni gör hemma varje dag, det är där mycket av resultatet ligger, säger Johanna Lind Bagge.

Johanna Lind Bagge: Så rengör jag ansiktet

Hon börjar med rengöringen, och konstaterar att det finns många olika sorters rengöringar, och sätt att tvätta ansiktet.

– Massera in rengöringen i ansiktet. Antingen sköljer man av ansiktet med ljummet vatten, eller så har man kanske en liten ansiktsduk som man torkar rent med, säger hon i Mina skönhetsfavoriter.

Annons

Nästa steg är ansiktsvatten, ett steg som Johanna Lind Bagge menar att många hoppar över, men som gör större skillnad än man kan tro.

– Ansiktsvattnet är jätteviktigt, och det vet jag att många slarvar med, men det ska ni inte göra. Vill ni ha återfuktning och vill ni ha lyster, och ett förbättrat resultat av hudvården efteråt så ska ni absolut ha ansiktsvatten, säger Johanna Lind Bagge.

Ett ansiktsvatten i sprayform kan vara bra att använda under dagen också.

– När man sitter vid datorn torkas huden ut lite av datorn, och då är det skönt att ha ett ansiktsvatten bredvid datorn att återfukta huden med under dagen.

Sedan är det dags att applicera serum, där några få droppar räcker längre än man tror.

– När man använder serumet tar man 1-2 droppar, det kan bli 2-3 droppar också, och serumet ska appliceras i hela ansiktet, och hals och lite i dekolletaget. Får man lite över kan man ta på händerna, säger hon.

Annons

Därför ska du använda ögonkräm

Efter serum är det dags för ögonkräm, och Johanna Lind Bagge förklarar varför det är viktigt att använda en särskild kräm för den tunna huden runt ögonen.

– Tar ni er vanliga kräm här uppe så blir det för tungt för huden så blir det för tungt för huden att bära upp, och då är det lätt att man blir väldigt svullen och plufsig runt ögonen.

Johanna Lind Bagge avslutar sedan sin rutin med att smörja in huden med en hudkräm, och ger ett bra tips för hudkräm i burk.

– Om det är burk ni har så stoppa inte in fingrarna i burken vad ni än gör, även om man har rengjort fingrarna så finns det bakterier runt naglarna och alltihopa.

Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun OlssonBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #1 – Rania Shemoun Olsson
Annons