Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Clara Hallencreutz: Så får jag flottigt hår till festlook

08 apr, 2024 
Clara Hallencreutz.
pr
Hennes tavlor och installationer lyser av vackra färger, men när det gäller makeup är konstnären Clara Hallencreutz betydligt mer återhållsam. Men hennes hudvårdsrutin är noga genomtänkt och hon har järnkoll på ingredienser.
Annons
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör

Hennes första skönhetsprodukt var en genomskinlig brynmascara från The Body Shop någon gång i tonåren. Och det har inte blivit så väldigt mycket mer smink för Clara Hallencreutz efter det. Men hudvård, det är något hon verkligen dyker ner i med stort intresse.

– När jag bodde i Australien blev det mycket flygningar och jag tillbringade timmar i taxfree-butikerna. Jag märkte också tydligt hur mycket solen, hur jag levde och vad jag använde påverkade huden.

Vad betyder hudvård för dig i dag?

– Det är ett sätt att pyssla om mig själv. Men jag står inte framför spegeln och smörjer mig för att förändra något. Det är mer för att göra mig redo för dagen. Samma gäller på kvällen när jag tvättar av sminket. Det är ett sätt att tacka ansiktet för allt det får stå ut med under dagen.

Annons

Du är småbarnsmamma. Blir det mindre tid i badrummet?

– Det är precis lika mycket nu. Skillnaden är att de är med mig. De radar upp flaskor och förstör produkter. Det är helt enkelt ett annat sätt att hänga med varandra. Inte direkt egentid men ändå härligt. Och när jag börjar smörja in mig försvinner jag in i den sköna känslan av att vara med mig själv.

Clara Hallencreutz.
Clara Hallencreutz.pr

Du är intresserad av kemin bakom produkterna. Har du någon favoritingrediens?

– Retinol. Det är den mest bevisat effektiva och jag kan verkligen se resultat. På delad andra plats kommer SPF och C-vitamin. Jag har mycket melasma och när vi nyligen var på Mauritius fanns inte en chans att hålla sig borta från solen. Då dök fläckarna upp igen. Jag var tyvärr sen på solskydd, köpte min första SPF när jag var 30. Det försöker jag ta igen nu.

Annons

Finns det någon produkt du köper igen och igen?

– Arkmasker och maskpads för ögonen. Men jag är ganska otrogen när det gäller märken.

Kaos eller ordning i badrumsskåpet?

– Jag är väldigt virrig och måste ha någorlunda ordning, annars tappar jag bort mig.

Är du lika påhittig och kreativ i din makeup som i din konst?

– Absolut inte. Jag sminkar mig nästan inte alls. Jag har mascara som får mig att känna mig vaken, concealer främst runt näsan och lip tint på kinderna.

Du gillar inte speglar?

– Jag undviker i alla fall att titta i dem. Jag har haft mycket osäkerheter kring mitt utseende.

Något du köpt som du aldrig vill se igen?

– Jag gillar verkligen inte foundation. Det tar bort det fina med huden oavsett om den är helt problemfri eller jag har en finne.

Clara ­Hallencreutz

Gör: Konstnär.

Ålder: 38 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Maken Fares Fares och deras två gemensamma söner.

Aktuell: Senare i vår släpps Claras samarbete med Löwengrip där hon både varit med och tagit fram en ny doft och gjort illustrationerna till flaskan.

Vilken är den största skönhetsmyten?

Annons

– Antiaging. Det skapar en idé att åldrande är något som ska stoppas, att en produkt heter det känns både avtändande och larvigt. Det finns fantastiska ingredienser som gör mycket bra men inga mirakel som stoppar vårt åldrande.

Fingrar eller pensel när du sminkar dig?

– Fingrar till hundra procent, så är det till och med när jag arbetar med min konst.

Vad gör du om du ska unna dig en behandling?

– Jag försöker gå till Heat by Sophia Lie varannan vecka med Fares. Då kör vi först IR-bastu. När Fares får bestämma blir det cryo-kammare efter det, jag föredrar isbad. Jag vill att det ska vara som en käftsmäll, det väcker hela systemet. Sist men inte minst blir det Gadgetrummet där de har led-ljus för ansiktet och byxor med tryck. Jag har dålig blodcirkulation, samlar lätt på mig vätska och går upp flera storlekar när jag flyger eller har mens. Trycket hjälper mot det.

Vad har du alltid i handväskan?

Annons

– Jag har ingen handväska, men kommer jag ihåg så stoppar jag ner Aquapor från Eucerin i fickan.

Favoriter i badrumsskåpet

1 Separerande

Cloud Mascara från Sweed Beauty.
Cloud Mascara från Sweed Beauty.

Cloud Mascara från Sweed Beauty separerar fransarna fint, jag vill att de ska bli som en solfjäder. Jag gillar också ett den har näring i sig, inte smular och är lätt att tvätta bort. Ca 265 kr/12 ml.

2 Energigivande

Clean & Calm Facial Mist från Löwengrip.
Clean & Calm Facial Mist från Löwengrip.

Clean & Calm Facial Mist från Löwengrip har jag från morgon till kväll. Jag kör den efter hudvården men också när jag sitter framför datorn. Den är perfekt att använda när jag behöver vakna till och få lite mer energi. Ca 179 kr/100 ml.

3 Exfolierande

Exfoliating Polish från ZO Skin Health.
Exfoliating Polish från ZO Skin Health.

Varje morgon peelar jag ansiktet med finkorniga Exfoliating Polish från ZO Skin Health. Egentligen gillar jag inte att den har både färgämnen och parfym men effekten är så bra. Allt jag lägger på efteråt går in mycket bättre och den tar bort alla flagor. Ca 895 kr/65 g.

4 Återfuktande

Intensive Hair Treatment Mask från Antonio Axu.
Intensive Hair Treatment Mask från Antonio Axu.

Även om jag inte stylar håret så mycket försöker jag ta hand om det. Jag har en hårmask från Antonio Axu som heter Intensive Hair Treatment Mask som gör att mitt hår inte känns så torrt, slitet och frissigt. Ca 229 kr/200 ml.

Annons

Claras bästa skönhetstips

1. Jag rullar ansiktet med kristaller, min favorit är rosenkvarts. Förutom att dämpa svullnader och få produkter att lättare gå in i huden är det ett slags självkärlek för mig. Jag har två som jag först spolar med kallt vatten för att de ska bli kylande och sedan använder jag dem samtidigt på varsin sida av ansiktet.

2. Jag tvättar håret väldigt sällan och dagen innan använder jag antingen olja eller balsam och stylar det i en slick frisyr. Det blir look och inpackning i ett.

3. Glömt att tvätta håret och det är fest? Även det gör jag till en look – så många gånger som jag förvandlat smutsigt hår till en snygg wet look när det varit dags för röda mattan.

4. Använd upp dina produkter. Gillar du inte en ansiktskräm? Smörj den någon annanstans på kroppen. Hos mig står inga produkter oanvända.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons