Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Därför väljer Kristin Kaspersen bort skönhetsingrepp: Rynkor är vackert

17 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografKarina Ljungdahl/TT

Kristin Kaspersen vann TV4:s program Let's Dance 2019, och på lördag gör hon comeback som programledare.
Som offentlig tv-personlighet i rampljuset kan det vara lätt att känna pressen kring omgivningens åldershets.
– Jag tycker att ålder och rynkor är vackert, säger Kristin till Svensk Damtidning för tre år sedan och berättade varför hon väljer bort skönhetsingrepp.

Annons
5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
5 snackisar från veckan som gått

På lördag gör Kristin Kaspersen comeback i TV4-programmet Let's Dance 2023, i egenskap av uppdraget som programledare för säsongen.

Som offentlig tv-personlighet i rampljuset kan det vara lätt att känna pressen kring omgivningens åldershets – något som Kristin är väl medveten om och utsatt för – även om hon själva har svårt att förstå varför vi skulle vilja sluta åldras.

”Jag passar ju skitbra i mina rynkor! Snyggt tycker jag i alla fall. Och det är det viktigaste!”, skrev hon i ett inlägg på Instagram för tre år sedan.

Kristin Kaspersen ersätter Petra Mede i Let's Dance 2023

Snart gör hon entré i rampljuset igen. Bara för några dagar sedan blev det känt att Kristin Kaspersen tackat ja till rollen som en av två programledare för TV4:s underhållningsprogram Let's Dance 2023, som har premiär på lördag den 18 mars.

Annons

Beskedet kom plötsligt, eftersom komikern Petra Mede, tvingades ställa in sin medverkan och hoppa av programmet i sista sekund. Petra har som bekant, tillsammans med musikalartisten David Lindgren, stått vid rodret för tv-format sedan de båda tilldelades uppdraget för två år sedan.

Det är hälsoskäl som ligger till bakgrund för Medes avhopp. Närmare bestämt ryggproblem som hon ådragit sig under den tidigare karriären som balettdansös.

– Jag fick frågan i fredags eftermiddag, berättar Kristin för nöjessajten Hänt.

Kristin Kaspersen vann Let's Dance 2019.
År 2019 vann Kristin Kaspersen och hennes danspartner Calle Sterner danstävlingen Let's Dance. Nu gör hon comeback som programledare!

– Det är väldigt annorlunda att få en fråga när man vet att en vän och kollega inte mår bra. Så det är inte ”ja va roligt”, utan först ville jag ringa Petra. Jag pratade med henne och jag ville höra hur hon kände att jag klev in.

Annons

Kristin berättar vidare om hur Petra ska ha sagt ”kör nu och ha kul”, i telefon under deras samtal.

Den 53-åriga Kristin Kaspersen är ingen novis i programledarsammanhang. Så det känns tryggt att ha henne vid rodret.

Barnens starka reaktioner på nya programledarjobbet: ”Jätteglada”

I privatlivet har Kristin den stora lyckan att hon fått blivit mamma till två söner; Filip Lamprecht, 25, och Leon Fahlén, 19.

Kristin var tillsammans med äldsta sonens pappa, den före detta friidrottsstjärnan Martin Lamprecht under sju år. De fick sonen Filip tillsammans år 1997, innan de separerade en tid senare.

2003 gifte hon sig med programledarkollegan Hans Fahlén och året därpå blev de föräldrar till sonen Leon. År 2009 skilde sig Kristin och hans från varandra.

Filip Lamprecht, Leon Fahlén, Kristin Kaspersen Idrottsgalan 2022.
Kristin Kaspersen tillsammans med sönerna Leon Fahlén (t v) och Filip Lamprech tpå röda mattan inför Idrottsgalan 2022.

På frågan hur sönerna reagerade när de fick höra att deras mamma ska vara programledare för Let's Dance 2023, svarade hon i en kommentar till Hänt:

Annons

– De blev jätteglada båda två. Jag ringde Leon först och han sa ”nej vad kul, vad känner du mamma? känns det bra?”. Filip blev också jätteglad, eftersom han själv har varit i den här bubblan så vet han hur sjukt roligt det är att vara här. Så de var glada allihop.

Hon berättar vidare att båda sönerna kommer att vara på plats i publiken när det vankas säsongspremiär av programmet på lördag.

Sonen Filip går tillsammans med vännen tillika friidrottsprofilen Michel Tornéus, som han själv tävlade mot i tävlingen under 2021 års säsong.

– Och sedan har jag fixat biljetter till min yngsta son också, och hans flickvän som kommer ifrån London, säger Kristin.

Kristin Kaspersens avslöjande om kärlekslivet: ”Svårt att möta någon”

Sedan barnens pappor har Kristin levt som singel. I ett avsnitt från hennes egen podcast Nyfiken på från i våras, när hon gästades av den mentala rådgivaren Johannes Hansen, berättade hon om utmaningarna att träffa någon.

Annons

– Jag har varit singel länge, mår bra där. Men självklart vore det jättehärligt att träffa någon. Men då kan man känna att då ska det fan vara bra. Jag har ett så bra liv, förklarade Kristin. Hon fortsatte:

– Jag vill inte gå in i en relation för att jag känner att jag behöver någon för att jag ska bli lycklig. Där har jag landat, där är jag jätteglad över att jag har landat. Sen tycker jag att det är sjukt svårt att möta någon... Och jag vet inte riktigt varför.

Hon understryker dock att hon är lycklig som singel, samtidigt som hon är öppen för att träffa kärleken när den dyker upp.

Fångarna på Fortet Kristin Kaspersen och Hans Fahlén 2003.
Kristin Kaspersen och exmaken Hans Fahlén var programledarduo för TV4:s långkörare Fångarna på fortet i början på 00-talet.

Därför pratar Kristin Kaspersen om mamma Lill-Babs

Och hon har definitivt mycket kärlek, om än inte av den romantiska sorten, runt omkring sig. I fjol arbetade Kristin med hennes två systrar; skådespelaren Malin Berghagen och Monica Svensson, som lever utanför rampljuset.

Annons

De tre systrarna skrev en bok i kärlekens tecken, för att hedra minnet av deras framlidna mamma Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Resultatet, boken Vår mamma Lill-Babs, hamnade i bokhandeln förra året och innehåller personliga minnen, historier och bilder ur Barbros liv.

– Jag berättar sådant om henne som jag tror att andra människor kan inspireras av, sa Kristin i samband med boksläppet till Svensk Damtidning.

För omkring en månad sedan snubblade Kristin över ett videoklipp på hennes mamma, som gick ur tiden 2018. Hon postade klippet, under vilket hon skrev:

”Tänk om vi alla kunde tänka och agera som mamma. Då skulle världen se så annorlunda ut.”

Därför väljer Kristin Kaspersen bort skönhetsingrepp

Kristins syster Malin Berghagen, har tidigare berättat på hennes blogg, att mamma Barbro hade hjärnspöken kring det egna utseendet och pressen utifrån. Något som hon argumenterade för lätt kunde gå i arv om man inte aktivt arbetar för att träna bort det.

Annons

Kristin Kaspersen har arbetat aktivt på kärleken till kroppen och dess åldrande. När hon fyllde 50 för några år sedan berättade hon om varför hon älskar sina rynkor så mycket – för att de visar att hon levt sitt liv.

– Alla måste få känna vad som är vackert, jag tycker att ålder och rynkor är vackert eftersom det speglar erfarenheter och personligen vill jag inte ta bort dem. Det handlar om att lära sig hur man förändras med åren, och trivas med det. Min pappa berättade att han läst att sångerskan Marie Fredriksson sagt ”jag välkomnar varje rynka för det betyder att jag får bli äldre”, vilket jag tyckte var så klokt. Men jag dömer ingen för vad den vill göra med sitt utseende. Det viktigaste är att man känner sig fin och mår bra, sa hon till Svensk Damtidning då.

Kristin Kaspersen är en av de svenska kändisarna som väljer bort skönhetsingrepp.

”Är det något vi inte kan påverka så är det att bli äldre. Det är ju vackert. Som min kompis Calle [Sterner reds. anm.] sa ”det osar erfarenhet”. Så fin komplimang!”, har hon tidigare skrivit på Instagram.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons