Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Living Proof – spännande utmanaren till populära Olaplex och K18

09 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
Hårkurer living proof, olaplex och K18
Vi har testat de moderna hårkurerna Olaplex och K18 inklusive nyheten från Living Proof.
Tipsen – den här hårkuren passar dig bäst.
Annons
Iranska dokumentärfilmaren: "Vi har ett enda mål, att störta regimen"Brand logo
Iranska dokumentärfilmaren: "Vi har ett enda mål, att störta regimen"

När Olaplex kom med sin hårkur Hair Perfector N°3 var det den första som på riktigt kunde laga skadat hår. Sedan dess har det varit en kapplöpning hos andra hårmärken för att komma fram med en minst lika bra behandling. En av de mest hyllade utmanarna de senaste åren är K18. Men nu finns ytterligare en spännande hårkur som också den kan laga skadade bindningar inne i stråna. Det finns dock några saker som får nya Triple Bond Complex från Living Proof att sticka ut jämfört med både Olaplex och K18.

Så fungerar Olaplex hårkur

hårkur från olaplex

Teknologin i Olaplex Hair Perfector No 3 går ut på att den lagar svavelbindningar som gått sönder inne i håret. Det är en lyxigt krämig mask som du applicerar i nytvättat hår och som ska sitta minst 10 minuter innan du sköljer ur den, gärna längre. För en riktigt superkur kan du köra den över natten med en hårturban över. Den ska alltså sköljas ur och använd både schampo och balsam efteråt. Den passar dig bäst som har ett färgbehandlat eller på annat sätt manipulerat hår. Den är också en perfekt produkt om du gillar känslan av att använda en inpackning. Den har en fylligt härlig formula som är lätt att applicera och håret känns fräschare och mer hälsosamt redan efter första kuren. Så vad skiljer K18 från Olaplex?

Annons

Hair Perfector No 3 från Olaplex kostar 349 kr/100 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Så fungerar hårkuren från K18

hårkur från K18 som lagar skadat hår

Till skillnad från Olaplex så är K18 en kur du inte ska skölja ur. Du behöver betydligt mindre produkt men också denna appliceras i nytvättat och handdukstorrt hår. Du ska dock inte använda balsam innan, det är viktigt. Tipset är också att inte ta för mycket produkt, effekten blir inte bättre av det utan faktiskt tvärtom. Leave-In Molecular Repair Hair Mask ska sitta i håret i fyra minuter innan du gör något med det. Sedan kan du styla och fixa som du vill. Jag tycker att den passar dig som har ett behandlat hår men också arbetar med det mycket, det vill säga använder verktyg som har lite högre värme. K18 lagar också skador i håret men här är det trasiga peptidkedjor man riktat in sig på och den går ännu lite djupare in i håret. Du får effekt direkt och den är lite tydligare. K18 är dock dyrare om du ser till priset per ml (men du behöver mindre produkt). Lite annorlunda mot Olaplex alltså.

Annons

Leave-In Molecular Repair Hair Mask från K18 kostar 349 kr/15 ml och du hittar den här (reklamlänk).

Därför ska du välja hårbehandlingen från Living Proof

hårkur från living proof som lagar skadat hår och ger fylligare hår

Har du ett obehandlat hår som du vill både skydda men också få fylligare och starkare så är Triple Bond Complex perfekt. Redan efter ett par användningar så märker man effekten. Håret får verkligen mer volym och ser fräschare ut. Vad är hemligheten här? Living Proofs hårkur jobbar både på in- och utsidan. Den lagar trasiga bindningar men lägger sig också som ett nät ovanpå stråna vilket gör att även ett tunt, skört eller glest och obehandlat hår kommer att bli starkare, slätare och därför också glansigare. Så finns det något negativt med denna hårkur från Living Proof? Det skulle möjligtvis vara att den ska sitta lite längre än vad K18 behöver och att det krävs värme för att aktivera den. Dock handlar det inte om så hög temperatur. Du ska inte heller använda den alltför ofta. Då kan effekten bli liknande den du kan få av en nagelstärkare som körs på för flitigt, det vill säga att stråna skulle bli lite väl starka och därför oflexibla. En gång i veckan brukar vara rekommendationen.

Annons

Så använder du hårkuren från Living Proof

Precis som med K18 behöver du inte mycket produkt. Några små pumpar i nytvättat hår. Skillnaden är att du här ska använda balsam, det är viktigt. Och behöver du någon slags leave-in efter för att håret ska kunna redas ut utan att du måste slita i det så är det också att föredra. Man trycker mycket på vikten av att inte utsätta håret för slitage när det är blött/fuktigt då det är extra sårbart då. Krama in din Triple Bond Complex och gör sedan något annat i 10 minuter. Efter det använder du någon typ av värmeverktyg. Det räcker med att föna håret eller att sitta i en bastu en stund. Sedan är det bara att styla som vanligt. Gillar du att tvätta håret på kvällen? Då kan du aktivera kuren på morgonen, det behöver inte vara värme direkt efter de 10 minuterna.

Triple Bond Complex från Living Proof kostar 549 kr/45 ml och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons