Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

4 sätt att få din sminklook att glittra lyxigt i jul

09 dec, 2022 
Lady Gaga i glitter ögonskugga
Vi tipsar om ögonskugga som får blicken att glittra, highlighter som gör huden vackert lystrig och lacken som ger naglarna lyxig festkänsla.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Snart dags för säsongens alla festligheter att gå av stapeln och få saker säger fest så mycket som glitter på ögonskuggan. Det är inte bara glitter i granen och på tärnorna i lussetåget. Riktigt fint blir det om du adderar glitter i ditt smink, då får du verkligen riktig festkänsla. Så hur använder man glitter för snyggast effekt? Vill du vara trendig så är Euphoria-looken den hetaste, inspirerad av tv-serien med samma namn. Där används stora glitter över hela kinderna och in under ögonen. Men du behöver verkligen inte speciellt mycket glitter för att höja humöret. Det kan också räcka med en liten detalj. Här är tips på var det är fint att glittra lite extra i helgerna och vad du kan göra för att få ditt glittrande smink att sitta.

Annons

Ögonskugga med glitter

palett ögonskugga glitter i pastell

Vill du ha ögonlock som glimrar finns det idag riktigt bra krämiga ögonskuggor som lägger sig likt en andra hud och sitter som klistrat. Men här finns också puderskuggor i nya innovativa formulas som ger en mer slöjliknande finish. Oavsett vilken typ av ögonskugga med glitter som du föredrar så är det allra bäst att grunda med en primer för locken först. Då får du inte bara en jämnare yta att arbeta på. Din skugga kommer att sitta betydligt bättre. Mest elegant är att köra med en nyans och lägga den över hela locken, använd fingrarna. Det är inte supernoga att det blir helt perfekt. Vill du inte ha så tydligt glittrande look? Låt det glittra bara i ögonvrån.

Annons
Glittrig ögonskugga shimmer saga från lh cosmetics

Ögonskuggorna i Shimmer Saga från LH Cosmetics ser ut som puder men har en mer krämig formula som du lätt tonar in. Pastelltonerna är fina att använda för sig själva men kan också appliceras ovanpå puderskugga eller läppstift för en extra skimrande finish. Ögonskuggan med glitter, Shimmer Saga kostar 429 kr och ANNONS paletten finns här.

stift med ögonskugga som får locken att glittra

Dazzlestick är TikTok-hyllade krämskuggor på stift från KVD som du enkelt sveper över locken för en mer täckande finish än ovan. Så enkelt att stoppa i väskan för en snabb glitterboost på ögonlocken eller kinden om du ska vidare på julfest efter jobbet. Det finns sju nyanser, stiften är vattenbaserade, högpigmenterade, sitter mycket bra och kostar 269 kr/st. ANNONS Du hittar dem här.

Annons

Glitter som eyeliner

Kajal med glitter från euphoria från sweed

Ett elegant och subtilt sätt att få sminket att glittra på är att lägga en tunn eyeliner med just skimrande partiklar närmast franskanten. Här finns också kajalpennor med närmast metallisk formula, som t ex den senaste nyheter från svenska Sweed Lashes som har en penna där färgen ser ut att vara flytande glittrande silver. Den kan du också lägga som eyeliner om du ser till att spetsen är ordentligt vässad.

kajalpenna att glittra med kring ögonen från sweed

Satin Eyeliner i Euphoria Silver från Sweed kostar 225 kr och ANNONS den finns här.

Annons

Highlighter med extra glitter

I vanliga fall är jag försiktig när det gäller glittrande highlighter. Jag vill inte gå omkring och glänsa som en discokula. Men till fest är det en helt annan femma. Vill du bara få en väldigt vackert lystrig bas är tipsen att lägga en lystergivande primer under din foundation, som Master Radiance Base från RMS Beauty eller Ginger Dewy-Glowy Primer från Makethemake. Önskar du mer skimrande effekt är det bättre att applicera en highlighter ovanpå foundation. Men du kan också välja ett specialglitter. Då behöver du ofta en fästprimer under. För att inte hela basen ska börja röra på sig så är det viktigt att dutta på produkten, gärna med fingret om det är en pudervariant eller med en ren svamp om du har en flytande hightlighter.

Hos NYX Professional Makeup finns på Metallic Glitter i flera nyanser men även den populär highlighter, Glitter Primer, som får det att glittra på rätt ställe. Metallic Glitter kostar 79 kr och Glitter Primer 109 kr.ANNONS Du hittar båda här.

Annons

Glitter på nagellack

rosa nagellack att glittra med till nyår från london grace

Om du inte älskar glitter men ändå vill få looken att spraka litegrann så är naglarna det perfekta stället att satsa på. Det blir som en riktigt fin accessoar som du kan vifta med. I den senaste kollektionen från London Grace har man låtit nageldrottningen Frida Selkirk ta fram färgerna och här osar det fest om alla färger. Mest glitter och glamour ger härligt tokrosa Tokyo, metalliskt brunglittrande New York eller guldskimrande Dubai, den senare kan du ha bara som den är eller lacka ovanpå ditt favoritlack för snabbt partypiff.

Annons
Nagellack

Frida Selkirk + London Grace finns i 6 olika färger, de kostar 149 kr/st och ANNONS du hittar hela kollektionen här.

Annons