Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kallades för verklighetens Rapunzel – sen klippte hon av sig allt hår

19 apr, 2022 
AvAino Oxblod
FotografInstagram, Tiktok.
Vanessa Rasmusson kallades för ”verklighetens Rapnuzel” på grund av sitt tjocka blonda hår som räckte ner till benen.
Men nyligen bestämde hon sig för en dramatisk förändring – och kapade 1,2 meter av sitt hår.
– Jag behövde möta mina rädslor om att folk bara brydde sig om mitt hår, säger hon till Daily Star.
Annons
TV: 4 hårmissar nästan alla kan relatera tillBrand logo
TV: 4 hårmissar nästan alla kan relatera till

När Vanessa Rasmusson var sju år gammal klippte hon en kort frisyr, och hatade det. Där och då bestämde hon sig för att aldrig ha kort hår någonsin igen.

Det var ett löfte hon höll under många år. Vanessa, som är från Utah i USA, växte ut håret så långt att det blev hennes främsta signum, och hon började kallas för ”verklighetens Rapunzel”. Precis som prinsessan i sagan hade Vanessa väldigt långt och tjockt blont hår. Vanessas hår räckte kanske inte för att klättra upp för ett torn med, men det sträckte sig i alla fall ner till vaderna.

Genom sociala medier, och framför allt appen Tiktok, väckte 26-åringen mycket uppmärksamhet med sitt hår, och hon började känna att håret tog över hennes liv.

– Folk började ge mig komplimanger för mitt hår hela tiden. Jag uppmärksammades för mitt långa hår och det blev synonymt med min identitet och min självkänsla. Det är klart att det ibland kändes bra att få en komplimang, men det började allt mer få mig att känna mig obekväm, säger hon i en intervju med Daily Star.

Annons

Hon insåg till slut att det var dags för henne att ta steget hon svurit vid sju års ålder att hon aldrig skulle ta. Hon bestämde sig för att kapa av sitt långa hår.

– Jag hade blivit en annan person än den jag brukade vara när jag var sju år gammal. Mitt 1,2 meter långa hår fick mig alltid att sticka ut. Men jag ville inte längre bara ses för mitt hår, jag ville bli sedd som person, säger hon till tidningen.

Höll förvandlingen hemlig

Vanessa klippte av sig håret i hemlighet, och skrev inte om det på sociala medier förrän det var gjort. Hon var rädd att de 33 000 Tiktok-följarna skulle försöka få henne att ändra sig.

– Jag såg fram emot att klippa mig. Jag var chockad när jag först såg det försvinna men också överraskad över att jag kände mig söt och självsäker med kort hår också. Jag hade inte heller tänkt på vikten som mitt långa hår hade inneburit för min nacke under alla år. Det var så lätt nu.

Efter att ha kapat sitt långa hår fick hon höra från vissa följare att de ville avfölja henne – men sådana reaktioner fick bara Vanessa att vara mer säker på sitt beslut.

– Att klippa av mig håret gjorde att jag behövde bemöta bilden jag hade av mig själv. Det fick mig att se skönheten i mig själv, bortom mitt hår.

Se också: Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigtBrand logo
Se också: Frisören tipsar: Så stylar du håret när det är fuktigt

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons