0:57

Efter reklamen: 6 kända kvinnor som fick Barn efter 50

(0:57)

Mouchette Belle

64-åriga modellen Mouchette Belle börjar sina dagar med att meditera, och ta promenader i friska luften. För Vogue berättar hon hur hon känner sig vackrast när hon känner sig full av liv, som efter ett sommardopp i havet.

Med sminkmärken som Chanel, Lisa Eldridge och Mac får hon till en ganska naturlig look, ofta med en stark färg på läpparna – men hon glömmer aldrig att ta bort sminket igen.

”Att åldras är en del av livet, så om vi kan göra det med optimism, så är det en bra sak. Jag har aldrig använt botox eller fillers. Jag kommer vara mina rynkor trogen, jag har förtjänat dem. Men jag kommer inte döma andra personer om det är vad de vill göra.”

Kändisarnas snyggaste hårförvandlingar under 2021

Lyn Slater

61-åriga Lyn Slater har över 700 000 följare på sitt Instagram-konto Accidental icon. Genom att utmana normer kring skönhet och åldrande har hon fått en stor följarskara.

”Jag är verkligen inte konventionellt vacker, men min attityd verkar få folk att tycka att jag är det. Min karriär på sociala medier har handlat om att utmana klassiska normer om vem som anses vacker. Men jag tror att ålderismen har ökat sedan jag startade mitt projekt 2014”, säger Lyn till Vogue, och menar att coronapandemin gjorde att alla äldre personer började ses på med samma ögon.

Gällande skönhetstips så ångrar Lyn att hon inte började med daglig solskyddsfaktor tidigare än hon gjorde, och idag sminkar hon sig lätt med en färgad dagkräm och krämrouge på kinderna. Nu för tiden tar hon hand om kroppen inifrån och ut – hon äter vegetariskt, går långa promenader, varken röker eller dricker alkohol.

Maye Musk

Elon Musks mamma Maye har hyllats för sin skönhet – men enligt henne själv var det inte förrän hon flyttade till USA vid 48 års ålder som hon fick höra att hon var vacker. Det hade inte folk sagt till henne i tidigare hemländerna Sydafrika och Kanada.

”Jag tycker om att bära naturligt smink när jag träffar vänner, men jag är väldigt experimentell när det kommer till mode och röda mattan. Jag följer skönhetstrender för vid 73 års ålder måste jag hålla mig relevant, moderiktigt och oväntad. Mitt bästa smink är concealer som täcker mina solfläckar, ögonbrynspenna som ger mitt ansikte någon slags form, mascara som framhäver mina korta fransar och ett färgglatt läppstift.”

Mascaran som gör att du ser äldre och tröttare ut

Jan de Villeneuve

Modellen Jan var gift med Twiggys manager Justin de Villeneuve, och jobbade i samma bransch som modellikonen. Eftersom hon sminkades så mycket i jobbet var smink bara något hon bar på fest.

”Min inställning till hudvård har alltid sett ungefär likadan ut. Jag sköljer ansiktet med kallt vatten 25 gånger varje morgon efter en promenad och sedan återfuktar jag. Just nu använder jag The rich cream från Augustinus Bader. Jag använder Elizabeth Ardens Eight hour cream på mina läppar. Så länge jag kan minnas har jag, innan jag lägger mig, smörjt in mig igen och masserat ansiktet med krämen någon minut. Åldrande är något naturligt som vi borde acceptera med entusiasm. Det är underbart att äldre kvinnor nu är en del av den kreativa modescenen, precis som de är en del av livet.”