Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Mascaran som gör att du ser äldre och tröttare ut

03 jan, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPExels.
Att använda sig av brun mascara och eyeliner är ett beprövat knep för att få sminket att se mjukare och mer naturligt ut.
Men risken är att det gör att bäraren åldras i förtid, menar skönhetspionjären och grundaren av märket rms beauty, Rose-Marie Swift.
– När äldre kvinnor applicerar brun mascara så får det ögonen att se röda ut, säger hon till New Beauty.
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

Många som vill att deras smink ska se extra naturligt och mjukt ut väljer bort svart mascara och eyeliner i förmån för brun dito – men det kan faktiskt få motsatt effekt. Brun mascara tenderar nämligen att göra att du ser äldre och tröttare ut än vanligt.

Det menar i alla fall Rose-Marie Swift, 66-årig skönhetspionjär som äger det miljövänliga sminkmärket rms beauty. I en intervju med sajten New Beauty konstaterar hon att hon aldrig kommer lansera en brun mascara med sitt märke, då hon inte tycker att det är smickrande.

– Jag kommer aldrig göra en brun mascara. Jag tror stenhårt på att när äldre kvinnor applicerar brun mascara så får det ögonen att se röda ut. När vi åldras vill vi ha det där riktigt hälsosamma vita strålande från ögonen snarare än att det ser lite gult eller rött ut, säger Rose-Marie Swift till New Beauty.

Så kan du sminka med brunt

Swift tycker att svarta fransar ger en snyggare look.

– När en kvinna har svarta fransar så tycker jag att det får fransarna att se vackrare ut.

Vill man använda brunt kring ögonen så tycker sminkexperten att det bästa alternativet är att komplettera svart mascara och eyeliner med bruna ögonskuggor.

– Jag kan ha brun ögonskugga, så länge som det inte har några röda toner. Men eyelinern bör förbli svart.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons