Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisarna som gått osminkade på röda mattan

20 sep, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
De allra flesta som blir bjudna på gala ser det som ett tillfälle att vara fixade upp till tänderna, inklusive en dramatisk, heltäckande sminkning.
Men så finns det också de kändisar som går helt åt andra hållet – och helt enkelt dyker upp osminkade framför kamerorna.
Här är stjärnorna som går mot samhällets skönhetsnormer, och visar att de är lika vackra utan smink som med!
Annons
TV: Här är 6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
TV: Här är 6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

Alicia Keys

När Alicia Keys 2016 gick ut med att hon inte längre ville sminka sig, så väckte hon mycket uppståndelse. Stjärnan gick både på röda mattan för stora galor och uppträdde inför tusentals personer utan något smink i ansiktet. Stjärnan har berättat att hon tröttnade på sina egna ytliga tankegångar och bestämde sig för att sluta bry sig.

Idag har Alicia börjat bära lite smink i offentliga sammanhang med jämna mellanrum, men det går inte att komma ifrån att hon startade en trend och en diskussion.

Jennifer Garner

Jennifer Garner var en av de som hakade på Alicia Keys. När hon gick på Tellurides filmfestival kom hon helt osminkad, i ett uttalat stöd till sångerskans ställningstagande.

Annons

Paris Jackson

Modellen, skådespelaren och kändisdottern Paris Jackson tycker inte om skönhetsideal, och har tidigare uttalat sig om exempelvis kroppsbehåring. När hon dök upp på tidningen Peoples ”Ones to watch”– evenemang valde hon att gå helt osminkad.

Frances McDormand

Trefaldigt Oscarsbelönade skådespelaren Frances McDormand är känd för att gå emot de vanliga skönhetsnormerna i Hollywood, och tog emot sin senaste Oscar för hyllade Nomadland med ett osminkat ansikte och lätt rufsigt hår. Den 63-åriga stjärnan säger själv att det är viktigt för henne att vara på samma sätt offentligt som hon är privat.

Annons

– Jag vill vara en förebild inte bara för yngre män och kvinnor, och inte bara i mitt jobb, jag pratar inte om mitt yrke. Jag tror att skönhetsingrepp i mitt yrke är en yrkesrisk.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence är generellt inte den som skyr en snygg glammig sminkning. Därför väckte hon uppmärksamhet på premiären för The great Gatsby, när hon kom till synes osminkad.

Ashley Graham

Supermodellen Ashley Graham är såklart lika vacker med som utan smink – det visade hon på evenemanget för Rihannas Puma-kollektion 2017. Ashley visade också att den osminkade looken går att kombinera med en glammig outfit, det ena utesluter inte det andra!

TV: Här är 10 kändisars make-up fria selfiesBrand logo
TV: Här är 10 kändisars make-up fria selfies

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons