Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kändisfrisören: Benan du bör undvika med tunt hår

10 okt, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTt.
Efter en viss ålder förändras hårets struktur, och det är vanligt att håret blir mer tunt och sprött.
Enligt kändisfrisören Neil Moodie finns det en bena som du bör undvika, om du inte vill framhäva att håret är tunnare.
– Det är ett vanligt problem när vi åldras, säger Neil Moodie till The Express.
Annons
Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

När du har passerat en viss ålder märker du att hårets kvalitet förändras. Många som tidigare har haft tjockt och glansigt hår märker att håret blir tunnare, torrare och sprödare när de själva blir äldre.

Som vi vet kan stylingen göra stor skillnad för hur håret upplevs – om du vill att ditt hår ska kännas fylligt, voluminöst och tjockt så kan det vara smart att undvika frisyrer som ger det motsatta intrycket.

Neil Moodie är en känd frisör som har stylat håret på över 50 Vogue-omslag, och arbetat med en lång rad kändisar. Enligt honom är det en enkel detalj som gör stor skillnad för hur håret upplevs, nämligen hur du väljer att ha din bena i håret.

Då bör du undvika mittbenan

De senaste åren har mittbenan lyfts fram som den mer smickrande benan, som också är den mest moderna, men enligt Neil är det inte alla som bör ha mittbena. För personer med tunt och sprött hår kan en mittbena snarare göra att håret ser ännu tunnare ut.

Annons

– Anledningen är att en mittbena kan framhäva tunt hår, och det är ett vanligt problem när vi åldras, säger Neil Moodie till The Express, och menar att sidbena är bättre för personer med tunnare hår.

Att man tappar mer hår när man blir äldre, vilket i sin tur gör håret tunnare, är inget ovanligt eller farligt – men många tycker så klart det är irriterande.,

”Hur mycket hår du tappar accelererar medan hårtillväxten saktas ner. Det är normalt att tappa omkring 100 hårstrån varje dag, men när du blir äldre blir det mer, vilket gör att håret ser tunnare ut, speciellt på hjässan”, skriver frisörsalongen La Reine på sin hemsida, enligt The Sun.

Annons