Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Kate Middletons frisör avslöjar sina bästa knep

09 maj, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Prinsessan Kate Middleton.
Prinsessan Kate kommer bli drottning över Storbritannien en dag, och som kunglighet är det viktigt att alltid vara snygg i håret.
Richard Ward har stylat Kate Middletons hår sedan bröllopet 2011 – här är hans bästa knep för att se till att hennes frisyr alltid är perfekt.
Annons
10 unika bilder på Kate Middleton genom tidernaBrand logo
10 unika bilder på Kate Middleton genom tiderna

Som britisk prinsessa, och landets framtida drottning, är det viktigt för prinsessan Kate att alltid se proper och fixad ut – och det är något hon gör med bravur. Att alltid vara snygg i håret är lättare sagt än gjort, men det underlättar om man som Kate har en privat frisör.

Frisören Richard Ward har jobbat med prinsessan sedan innan hon blev hertiginna, och var den som stylade hennes hår inför bröllopet med prins William 2011. Kate Middleton har också haft andra duktiga frisörer och hårstylister genom åren. Här är några av deras bästa tips för att få till prinsessans vackra men också naturliga hårsvall – och det är knep du själv kan använda!

Schampot prinsessan Kate älskar

För att alltid ha vackert och glansigt hår krävs det såklart ett bra schampo. Prinsessan Kate älskar ett schampo från märket Kérastase, som heter Nutritive bain oleo relax smoothing shampoo – som ska hjälpa mot trött hår, och just ge håret mer glans.

Annons

Trassla ur håret

De flesta måste trassla ur håret med jämna mellanrum – vi borsta för att slippa jobbiga tovor. Men knepet är vilken borste man använder. Richard Ward använder en antibakteriell och anti-statisk borste, som får ut tovor och förbereder håret på vidare styling.

Prinsessan Kate under kröningshelgen 2023.
Prinsessan Kate Middleton är alltid ordnad i håret.

Torkningstekniken

Att föna håret torrt kan låta enkelt, men här är tekniken avgörande, menar Richard Ward.

– Ett misstag många av er gör är att ni skakar fönen för mycket i håret, och då blir det frissigt.

Ha fönen på låg intensitet och lyft försiktigt håret i rötterna, och föna lite lätt på ett kontrollerat sätt. Sedan tipsar han om att alltid använda ett tunt munstycke till fönen, då detta motverkar friss i håret.

Hårrullar

I stället för att förlita sig på locktång så använder Richard Ward klassiska hårrullar för att få de perfekta lockarna – en teknik som hittat tillbaka in i värmen de senaste åren. Det är då viktigt att varje sektion av håret rullas upp hårt på en rulle, och att när du avlägsnar rullarna så snurrar du den lätt runt ditt finger.

Prins William och prinsessan Kate.
Kate Middleton är alltid snygg i håret. Här med maken, prins William.

Hitta rätt hårfärg

Kate Middleton ser alltid bara naturligt vacker ut i håret – och för att lyckas med det måste frisören vara försiktig. Richard Ward har tidigare berättat hur man ska göra för att få till Kates snygga hårfärg.

– Be din frisör om tre olika nyanser på slingorna – en som är ljusare än din naturliga basfärg, en som är ungefär likadan och en som är lite mörkare – för att skapa en effekt med många olika toner. Genom att bara färga några strån i taget med varje färg, i stället för stora block, så får du en mer naturlig look.

Källa: The Sun.

Annons