Artikeln innehåller reklamlänkar
vatten med rosmarin för håret

Image Press Agency/NurPhoto/Shutterstock

Att bli tunnhårig som kvinna kan kännas jobbigt. Nu finns det en effektiv och omtalad ingrediens som verkligen kan göra skillnad för håravfall, nämligen rosmarinvatten och rosmarinolja. På plattformar som Tik Tok och Instagram delas mängder av före- och efterbilder som visar vilken skillnad rosmarin faktiskt gör. För den som inte vill besvära sig med att koka upp sin egen bladning, så är Maria Åkerbergs Scalp Treatment Rosemary (länk till Apohem) en populär och effektiv sprej som är smidig och har längre hållbarhet än den man gör själv.

Är rosmarinvatten bra för håret? Ja!

Tusentals användare på Tik Tok berättar hur rosaminvatten och rosmarinolja gett dem längre, friskare och fylligare hår, men varför är det så bra?

Enligt studier sägs rosmarinolja ha bakteriehämmande egenskaper som lugnar en irriterad hårbotten. Det sägs också stimulera hårtillväxt och minska håravfall. Ingrediensen är mild, effektivt och bra för håret, oavsett hårtyp eller anledning till håravfall. Du hittar hela studien om rosmarinolja publicerad i National Library Library of Medicine.

Såhär använder du rosmarinvatten och olja

  • Applicera i hårbotten
  • Fördela håret i sektioner
  • Massera in och låt verka

Spreja i hårbotten dagligen för bäst resultat. Fördela gärna håret i olika sektioner för att komma åt överallt. Massera in och låt sitta kvar. Rosmarinvatten ger effekt med tiden, så att låta den verka på dina hårstrån och din hårbotten är en förutsättning. Och var inte rädd för rosmarindoften, den försvinner.

Blir håret fett?

De flesta får inte fett eller flottigt hår av behandlingen. Men om du upplever att du får det kan du applicera innan läggdags innan hårtvätt morgonen efter.

vatten med rosmarin från Maria Åkerberg att använda i hårbotten

Klicka på bilden för att komma direkt till sprejen.

Scalp Treatment Rosemary från Maria Åkerberg

Detta är en vårdande rosmarinvatten med rosmarinolja som gör din behandling smidig och effektiv.

Bland annat hittar du numera sprejen hos dessa nätbutiker (klicka på butikens namn för att komma direkt till produkten):

Virala budgetconcealern – därför är den så bra för rynkor

5 skönhetshacks med ditt läppbalsam
0:40

Efter reklamen: 5 skönhetshacks med ditt läppbalsam

(0:40)

Slå på ljud
Mest läst