Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktips

Kontroversiella Dream matte mousse foundation tillbaka

16 nov, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Det fanns en period på 00-talet då alla tonåringar använde samma foundation – Maybellines Dream matte mousse.
Efter att ha blivit utskälld och hånad i åratal är sminkprodukten nu tillbaka och är trendig igen, vilket får många att höja på ögonbrynen.
– Den såg inte ut så här på mig 2006, säger en person som återvänder till produkten efter många år.
Annons
Mineralpuder - så lägger du foundation i puderformBrand logo
Mineralpuder - så lägger du foundation i puderform

Vissa sminkprodukter är helt enkelt ikoniska klassiker – sådana som många har testat, älskat eller hatat genom åren, men som i alla fall har fastnat på minnet. Nars rouge i nyansen Orgasm är en sådan, Maybellines Great lash-mascara med den rosa och gröna förpackningen är en annan.

För de som var tonåringar i mitten av 00-talet finns det en produkt som mer än någon annan förknippas med tidsperioden, och det är Maybellines Dream matte mousse-foundation. Produkten är, vilket hörs på namnet, i mousseform, och användes ofta i rikliga mängder och fel färg på högstadie- och gymnasieungdomar världen över. Den matta produkten la sig som en mur i ansiktet och gjorde lätt ansiktet platt och onyanserat.

På grund av detta har Maybellines foundation varit både utskälld och utskrattad under många år – den har nämnts som den där produkten vi minns med skräckblandad förtjusning och aldrig kommer behöva se igen.

Annons

Utskällda Dream matte mousse-foundationen hyllas

Men nu har det förändrats, skriver Teen Vogue. Den ikoniska foundationen har hittat tillbaka in i värmen genom en trend på sociala medier-appen Tiktok, där den först dök upp i parodiklipp kring hur man såg ut för 15-20 år sedan. Humorklippen gjorde dock att flera började fundera kring produkten och bestämde sig för att testa den på nytt. En sådan är användaren Kaitlin Brandon som inte hade använt mousse-foundationen sedan hon gick i åttan – men blev positivt överraskad av resultatet.

En annan skönhetsprofil som testat är Alyssa Lorraine, som gjorde ett klipp där hon testar smink hon använde på gymnasiet. Efter att ha applicerat den fluffiga produkten med fingertopparna är hon inte så illa inställd till den längre.

– Det ser rätt bra ut faktiskt, säger hon.

Sminkösen Rose Siard testar också den klassiska foundationen, och grundar med en primer som gör att sminket fäster bättre. Sedan lägger hon foundation på väl valda delar i ansiktet med fingrarna, så att produkten värms upp, innan hon blandar ut med borste.

– Kolla! Det matchar och blir inte orange. Den såg inte ut så här på mig 2006.

Annons