Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Vanliga ögonbrynsmisstag – så gör du rätt

21 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografHahn Lionel/ABACA
Ögonbrynen har blivit det viktigaste steget i många sminkrutiner – bara man har dem i ordning kan man gå osminkad i övrigt.
Men hur får man till riktigt snygga bryn, och vilka fällor finns det att falla i?
Här är 10 vanliga misstag att undvika för att få perfekta bryn.
Annons
6 kändisar som gått osminkade på röda mattanBrand logo
6 kändisar som gått osminkade på röda mattan

1. Du plockar för ofta

Många plockar sin ögonbryn alldeles för ofta. Åker pincetten fram för frekvent så finns risken att man börjar plocka strån som skulle må bäst av att sitta kvar, vilket i förlängningen förstör formen på brynen.

2. Du använder förstorande spegel

Att använda sig av en förstorande spegel för att se ordentligt när man plockar brynen är inget ovanligt, men man gör bäst i att låta bli. Med förstoringen ser du nämligen strån du annars aldrig hade märkt, och plockar för mycket. Använd en vanlig spegel i bra ljus för att få bäst överblick.

3. Du plockar flera strån samtidigt

Att plocka ögonbrynen är en tidskrävande process ibland, och något vi helst skyndar på. Men att börja plocka flera strån i taget för att det ska gå snabbare är ingen bra idé, då det gör att man tar för mycket.

Annons

4. Du försöker matcha med håret

Många vill matcha sina ögonbryn med sin hårfärg, men i de flesta fallen ska brynen ha en annan färg än håret på huvudet. Har du ljust hår bör dina bryn vara snäppet mörkare, medan de med mörkt hår kan välja en nyans ljusare på brynprodukterna.

5. Du plockar för mycket mellan brynen

Ihopväxta ögonbryn, även kallat unibrow, är något de flesta vill hålla borta från sitt ansikte. Men då är risken att man tar det för långt åt andra hållet, och plockar för mycket mellan ögonbrynen, vilket ger en märklig balans åt ansiktet. Håll en sminkpensel eller en penna rakt upp från näsvingen – där ska dina bryn börja.

6. Du försöker få identiska bryn

”Ögonbrynen är systrar, inte tvillingar”, är en klassisk regel vid plockning och styling, och den stämmer verkligen. Försök inte få dina ögonbryn helt identiska, det kommer i stort sett vara omöjligt och sluta med att du har ett bryn du har plockat för mycket för att det ska bli likt det andra. Följ bara den naturliga formen så löser det sig.

Annons

7. Du fyller i brynen för hårt

De är lätt att råka fylla i ögonbrynen för hårt med brynpennan eller vilken produkt man nu använder, och på så sätt få alldeles för markerade och kraftiga bryn. Var lätt med handen och tänk hellre för lite än för mycket.

8. Du målar brynen innan du sminkar dig

Det här är ett vanligt knep bland sminkinfluencers, men risken är att sminket som appliceras efteråt förstör dina noggrant sminkade bryn. Lägg din bas först innan du sminkar på ögonbrynen om du upplever det här som ett problem.

9. Du struntar i gelen

Lägger du tid med ögonbrynspenna eller –pomad, men avslutar inte med en gel? Då är risken att ditt hårda arbete inte kommer hålla hela dagen. Avsluta med en genomskinlig gel vars fokus är att få brynen ett hålla.

10. Du nyanserar inte brynen

Det är lätt att tänka att det räcker att fylla i formen på sina bryn och sedan är man klar, men tänk på att naturliga ögonbryn inte har samma färg i hela brynet. Nyansera dina ögonbryn genom att låta dem vara ljusare framtill och mörkast i mitten.

Källa: Metro.

The Storytellers – Lyssna med KakanBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Kakan
Annons