1:07

Efter reklamen: Hårresande frisyrer vi aldrig glömmer - men som vi önskar att vi gjorde

(1:07)

Alla passar i en snygg page – oavsett ansiktsform, hårtextur eller personlig stil så finns det en variant som är perfekt för just dig. Dessutom är det lättare att ta hand om, och går snabbare att både tvätta och styla än långt hår.

Därför ser vi på Femina extra mycket fram emot en höst fylld av kortare klipp och pagefrisyrer i olika versioner. Men vilken frisyr ska man välja? Det finns så klart variationer i alla oändlighet, men här har vi samlat en rad olika sorters pagefrisyrer – och någon ännu kortare faktiskt – för dig att inspireras av! Spana in, och sen är det bara att boka frisörtid.

Knivskarp, kortare page

Den här klassiska frisyren är kanske det många tänker på när man säger page. Rakt glansigt hår med knivskarpa toppar, och inte en tillstymmelse till uppklippning. Funkar alltid, och andas karriärskvinna!

Vågig page

En mer lättsam page, som går att variera i längd och mängden lockar. Det vågiga håret ger dimension och ramar in ansiktet snyggt.

Frisören: Så undviker du misstaget alla gör när de tvättar håret

Längre page som ramar in ansiktet

Om man har långt hår kan steget till en kort skarp page kännas väldigt långt. En längre page – en så kallad lob – kan då vara ett perfekt första steg, för att testa på det korthåriga livet. Med uppklippta lager får håret med volym, och med hår ner till nyckelbenen känns håret både långt och kort samtidigt.

Pixieklippning

Vill man i stället klippa sig riktigt kort är en snygg pixieklippning sättet att göra det på. Slipp långa schamponeringar och jobbiga tovor med den här lättskötta frisyren, som samtidigt är snygg och stylish.

Så får du bort oönskad hårfärg ur håret - fyra fiffiga knep

Avslappnat axellångt

En axellång page med uppklippta lager, och kanske lite kompletterande vågor i håret, är det mest avslappnade sättet att ge sig på pagetrenden. Välj själv om du samtidigt vill kombinera med en lugg eller inte!

Utvald läsning

Femina