Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktips

Kvinnan drabbades av håravfall – reaktionen när hon får tillbaka håret

02 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Kvinna håravfall
78-åriga Brenda Vickers har kämpat med håravfall i 20 år, något som gjort att hon undvikit speglar och att bli fotograferad.
Nu har hon fått nytt hår – och hennes magiska reaktion på sin egen förvandling sprids på sociala medier.
– Det har förändrat allting, säger hon.
Annons
7 kungligheter som varit både blonda och brunettaBrand logo
7 kungligheter som varit både blonda och brunetta

Brenda Vickers, 78, skämdes så mycket över sitt håravfall att hon under 20 års tid undvek att se sig själv i spegeln eller bli fotograferad. Pensionären lider av sjukdomen Celiaki, som gör att kroppens immunförsvar attackerar sig själv när man äter gluten, vilket i sin tur har gjort att hon har tappat hår.

Nu har Brenda valt att ta tag i sitt håravfall, och besökt hårtransplantationsföretaget Novo Cabelo, som nu har gett henne håret tillbaka. Företagets ägare, Rob Wood, har delat ett klipp på TikTok där han visar hennes stora förvandling, och klippet har setts över en halv miljon gånger.

Wood visar hur han fäster ett ”hårsystem”, gjort på äkta människohår, på Brendas huvud – och hennes reaktion är otrolig när hon får se sig själv i spegeln.

Annons

– Har jag fått allt det här håret, säger Brenda Vickers i klippet, och kämpar mot tårarna.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Maken hyllar Brendas nya hår

Brenda berättar att hon nu kommer våga röra sig mer bland folk igen, och inte längre skäms över sitt utseende.

– Det känns bra att jag inte längre behöver vara självmedveten när jag går ut. Jag behöver inte skämmas längre och tänka ”Jag vill inte se mig själv”, säger Brenda och fortsätter:
– Det har förändrat allt. Jag går ut mer nu för att jag känner mig självsäker och det är en otrolig känsla. Alla som jag har pratat med har varit så berömmande och snälla.

Brenda hår

Brendas maken, 81-åriga Brian, menar att det känns som att hans fru har blivit 20 år yngre.

– Det är som att jag är gift med någon 20 år yngre. Det är tur att jag också har hår fortfarande. Förvandlingen är vacker, så jag är glad för hennes skull. Det är mitt i prick. Man kan inte be om något bättre.

Annons