Margot Robbie.
7 kändisar med deras naturliga hårfärg
0:56

Efter reklamen: 7 kändisar med deras naturliga hårfärg

(0:56)

Slå på ljud

Det är de naturliga trenderna som slår allra högst i år – sminket ska vara naturligt, och håret ska också ge ett naturligt intryck. Helst ska inget se färgat eller fixat ut, bara naturligt vackert.

Margot Robbie.

En period valde Margot Robbie bort sitt karaktäristiskt blonda hår för råttfärgat,

Foto: ED/JL/A.M.P.A.S.

Därför är det kanske inte så konstigt att råttfärgat hår också har blivit en av årets stora hårfärgstrender. Många känner nog igen sig i att ha den här hårfärgen, någonstans mellan blont och brunt. Men medan man i Sverige rent historiskt har kallat det just råttfärgat hår, så har hårfärgen lite härligare namn på engelska – bronde, eller dirty blonde. Bronde börjar också få fäste i svenskan.

6 snygga frisyrer för dig med grått hår

Så får du till råttfärgat hår

Hår som är bronde är alltså precis mellan blont och brunt – inte för mörkt och inte för ljust. Det går att variera på många olika sätt: man kan blanda upp det med antingen blont eller brunt så att det går åt det ena eller andra hållet, eller addera honungsvarma toner som exempelvis Jennifer Lopez eller Jennifer Aniston.

Jennifer Lopez.

Jennifer Lopez är ofta bronde.

Foto: Joel C Ryan

Om du har mörkt hår naturligt men vill testa på bronde-trenden så är det enklaste att addera ljusare slingor för att ge intrycket av den mellanljusa hårtrenden.

Läppbalsamet från apoteket hyllas av alla: ”En riktig hjälte”

Vill du gå åt det varmare hållet är det honey bronde du kan be om hos frisören, medan det snarare är en askigare bronde nyans som passar dig som föredrar kallare hårfärger. Be din frisör om hjälp för att hitta rätt!

Källa: Elle.

Mest läst