Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Råttfärgat årets trendigaste hårfärg

09 nov, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Margot Robbie.
Vi är vana vid att det kallas råttfärgat hår, men utomlands pratar man om dirty blonde eller bronde – och det är en av årets hetaste hårfärger.
Så här får du till den perfekta balansen mellan blond och brunhårig!
Annons
7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Det är de naturliga trenderna som slår allra högst i år – sminket ska vara naturligt, och håret ska också ge ett naturligt intryck. Helst ska inget se färgat eller fixat ut, bara naturligt vackert.

Margot Robbie.
En period valde Margot Robbie bort sitt karaktäristiskt blonda hår för råttfärgat,

Därför är det kanske inte så konstigt att råttfärgat hår också har blivit en av årets stora hårfärgstrender. Många känner nog igen sig i att ha den här hårfärgen, någonstans mellan blont och brunt. Men medan man i Sverige rent historiskt har kallat det just råttfärgat hår, så har hårfärgen lite härligare namn på engelska – bronde, eller dirty blonde. Bronde börjar också få fäste i svenskan.

Annons

Så får du till råttfärgat hår

Hår som är bronde är alltså precis mellan blont och brunt – inte för mörkt och inte för ljust. Det går att variera på många olika sätt: man kan blanda upp det med antingen blont eller brunt så att det går åt det ena eller andra hållet, eller addera honungsvarma toner som exempelvis Jennifer Lopez eller Jennifer Aniston.

Jennifer Lopez.
Jennifer Lopez är ofta bronde.

Om du har mörkt hår naturligt men vill testa på bronde-trenden så är det enklaste att addera ljusare slingor för att ge intrycket av den mellanljusa hårtrenden.

Annons

Vill du gå åt det varmare hållet är det honey bronde du kan be om hos frisören, medan det snarare är en askigare bronde nyans som passar dig som föredrar kallare hårfärger. Be din frisör om hjälp för att hitta rätt!

Källa: Elle.

Annons