Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Läppoljan bättre än vanligt läppglans – stort test

03 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografyan krukov/pexels
Läppolja bättre än läppglans
Därför är lyxigt len läppolja den perfekta produkten att satsa på till dina läppar i vinter istället för vanligt läppglans.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Lider du av kroniskt torra läppar på vintern? Du är verkligen inte ensam. Just när temperaturen börjar droppa är det som att all fukt bara går upp i rök och läpparna blir som små trista russin. Inte kul. Så vad ska man göra om man ändå vill ha lyxigt glansiga läppar och gärna med lite färg? Läppbalsam är skönt men ger just inte någon extra glans och vanliga läppglans är oftast inte så väldigt vårdande. Pröva läppolja, en av årets hetaste produkter!

Därför är läppolja bra på vintern

Med en läppolja blir dina läppar verkligen mjuka, smidiga och välsmorda. Du får den glossiga looken av ett läppglans men med betydligt mer djupverkande effekt. Det är dessutom perfekt om du inte gillar den där klibbiga och klistriga känslan många läppglans ger. De flesta oljor för läpparna är subtilt pigmenterade och gifter sig därför fint med din egen läppfärg för en naturligt uppiggande och snygg effekt. Det är därför den perfekta produkten för dig som älskar rött på andra men tycker det blir lite väl kulört på dig själv. Du får en röd ton utan att den blir så kraftfull. Ett toppensätt att vänja sig sakta. Bra just på vintern är att formulan på en läppolja håller sig flytande även när det blir rejält med minusgrader. Så är det inte alltid när det gäller läppbalsam. Så vilken läppolja ska du välja? Det här är en kategori som växt otroligt mycket bara det senaste året och det kan kännas svårt att veta. Vi har valt ut några av favoriterna just nu, alla med lite olika egenskaper och konsistenser.

Svensk läppolja

läppolja med glossig finish

Rykande ny är salongskedjan Dashl's läppolja som verkligen ger finish som ett läppglans men känslan av en vårdande olja. Juicy AF Lip Oil finns i tre diskreta färger plus en neutral, doften drar åt kokos och konsistensen är mycket len. Du kan lägga på ett extra tjockt lager till natten och låta det marinera som mask.

Annons

Juicy AF Lip Oil från Dashl finns i tre färger och en neutral, kostar 180 kr/3,9 ml och du hittar det här. (reklamlänk)

Vegansk läppolja

vegansk läppolja från idun

Som en hybrid mellan läppglans och läppolja är Idun Minerals superlena och mjukt glossiga Tinted Lip Elixir. Det är ett oljeberikat läppbalsam som skyddar mot solen med SPF 15 men är mer lättflytande, mjukt och behagligt än ett traditionellt balm och ger gloss och färg som ett läppglans. De tre nyanserna är mer täckande är många andra läppoljor men formulan är helt klibbfri, den är nästan magiskt len och härlig. Vi gillar också de smidiga små tubförpackningarna som lätt går ner i fickan och är tillverkat av återvunnet material. Bland oljorna du får finns ricinolja, jojoba och sötmandel.

Annons

Tinted Lip Elixir från Idun Minerals kostar 129 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Exklusiv läppolja

läppolja från dior

En av de mest omskrivna och hajpade läppoljorna det senaste året är Diors Addict Glow Lip Oil. Och precis det som namnet antyder får du här - en härligt lyxig läppolja som doftar ljuvligt och ger vackert glänsande finish. Den passar också dig som gärna vill ha en väldigt naturlig och subtil färgförstärkning. Du kan använda den för sig själv eller toppa med över läppstift för att addera extra mycket glossighet. Den gör läpparna mjuka men är inte riktigt lika djupt vårdande som övriga.

Addict Glow Lip Oil från Dior kostar 410 kr och den finns här. (reklamlänk)

Balmig läppolja

läppolja med lent balmig känsla och glossig finish

Hos Ilia Beauty hittar du det lena och gel-liknande Balmy Gloss Tinted Lip Oil som förutom att bli glossigt som ett läppglans också innehåller vårdande och plumpande ingredienser som hyaluronsyra och växtoljor. Det finns i sex färger där du hittar korall, rosa och mer rött. Finishen är ganska täckande även om lite av den egna läpptonen ändå lyster igenom.

läppolja med glossig finish som ett läppglans

Balmy Gloss Tinted Lip Oil från Ilia Beauty kostar 329 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Klassisk läppolja

lyxig läppolja från clarins

Läppolja med lyxigt krämig formula och fin läppglans-finish som sitter väldigt länge får du med Clarins klassiska Lip Comfort Oil. Precis som namnet antyder är det här en behaglig dröm att ha på läpparna och den generös applikatorn är riktigt skön att måla med. Det finns dessutom hela åtta färger där du också kan hitta mörkare nyanser som ger djupare färg än många andra läppoljor, kika t ex på färgen Plum. Här får du också vårdande växtoljor från bl a jojoba, hasselnöt och plommon som även ser till att fukten bevaras i läpparna.

Lip Comfort Oil från Clarins kostar 229 kr och du hittar det här (reklamlänk).

Skönhetsredaktörens tips!

Vill du ha lite mer drag i färgen på din läppolja? Grunda med en läppenna i liknande ton och svep läppoljan över för en riktigt glossig färgeffekt.

Annons