Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: KarriärDin ekonomiBostadBudgettipsSpartips

Bästa sminket för liten budget

11 jan, 2023 
Här är mascarorna, foundations, brynpennor och läppstift som inte bara är billiga, de leverar dessutom riktigt lyxigt bra resultat.
Annons
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hållaBrand logo
Läppstiftstricket – så får du ditt läppstift att hålla

Visste du att man kallar de här första månaderna på året för oxmånaderna? Och snart är det dags för vabruari. I år är det ju inte heller bara att vi befinner oss i perioden efter jul och nyår som påverkar. Så mycket annat gör att det är lite luftigare i plånboken än annars. Men det behöver inte bli en grå och trist resa fram till våren för det. Faktum är att det numera finns otroligt mycket härligt och bra smink som faktiskt också är riktigt billigt. För lite mer än en hundralapp kan du få en väldigt bra mascara och du behöver inte ens betala så mycket för att göra ett riktigt klipp på ett otroligt rouge. Många nya produkter i budgetklassen har dessutom hudvårdande ingredienser vilket blir mycket trevligt om du har mogen hy. Det ger extra fräsch lyster och är dessutom behagligt att bära.

Annons

Bästa billiga sminket just nu

Det gäller dock att veta var guldkornen finns, inte allt på budgethyllan är värt pengarna. Vissa saker är faktiskt riktigt skräp som man bara vill slänga direkt då effekten blir kladdig, sitter dåligt och gör inget gott för huden. Därför har vi testat oss igenom tusentals produkter och plockat ut de som levererar betydligt mer än vad du betalar för dem.

Bästa billiga concealer för mogen hy

Nyx bare with me concealer serum

Len och lättjobbad formula som den smarta pumpen fördelar i perfekt dos, det är Bare with Me Concealer Serum från NYX. Det fina är att denna concealer inte bara är billig. Den lägger sig jämnt och fin utan att ramla ner i linjer och huden ser verkligen piggare och fräschare ut. Här finns dessutom hela 13 nyanser att välja mellan så du verkligen kan hitta en som blir en perfekt match mot din egen hudton.

Annons

Bare With Me Concealer Serum från NYX Professional Makeup kostar 139 kr och du hittar den här.

Bästa billiga foundation för mogen hy

billig foundation som passar mogen hy från L'oreal Paris

Är huden lite torr och ojämn och du önskar en naturlig uppfräschning är den prisbelönta Age Perfect BB Cover från L'Oréal Paris toppen. Den krämiga och samtidigt återfuktande formulan smälter in i huden, du kan lätt applicera den med fingrarna om du önskar. Den lägger sig jämnt och snyggt utan att trilla ner i linjer och ger lyster utan att huden skimrar. Lite skralt med nyanser, sex stycken kan du välja mellan. Dock är dessa mycket anpassningsbara så varje färg passar till en bred grupp av hudtoner. Plus för ett högt solskydd med SPF 50!

Age Perfect BB Cover från L'Oréal Paris kostar 179 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bästa billiga flytande highlighter

budgetvänlig multifunktionell highlighter från maybelline

En av höstens stora snackisar är Maybellines multifunktionella Instant Perfector 4-in-1 Glow som ska fungera både som primer, highlighter, concealer och foundation. Riktigt den magin kanske du inte får i flaskan men en mycket fin lystergivande highlighter är detta och primereffekten får också väl godkänt. Resultatet blir mycket mjukt och fint utan att framhäva textur i huden. Detta sägs vara en budgetversion av Charlotte Tilburys superhajpade Flawless Filter. Den senare är inte bara väldigt dyr. Den är också nästan omöjlig att få tag på om du inte hoppar på ett flyg till London. Instant Perfector 4-in-1 finns i sju nyanser, från riktigt ljus till mycket mörk.

Annons

Instant Perfector 4-in-1 från Maybelline kostar 179 kr och den finns här. (reklamlänk)

Bästa billiga rouge i stift

rouge till en billig peng från revolution

Revolution gör smink i budgetklassen och här kan du hitta flera fina pärlor. Men en av de vi fastnat mest för är rouget i stiftformat som heter First Base. Den mjuka formulan är rikt pigmenterad så du behöver inte mycket för att få fint rodnad hud. Trots det är den lätt att tona ut så att där inte syns några kanter eller ränder och du kan med fördel använda fingrarna. Det finns sex nyanser.

First Base Blush Stick från Revolution kostar 99 kr och det finns här. (reklamlänk)

Bästa billiga ögonskugga palett

billig ögonskuggspalett från Morphe

Divine Neutrals är ett hyllat samarbete mellan makeupmärket Morphe och influencern Jaclyn Hill. Här får du en perfekt palett om du gillar neutrala nyanser men ändå vill kunna fixa allt från vardagslook till sotade ögon eller mer glittrig festlook.

Annons

Morphe x Jaclyn Hill Divine Neutrals 12 Pan Artistry Palette kostar 210 kr och du hittar den här.

Bästa billiga mascara

billig mascara med lyxig fyllighet från isadora

Vill du ha maffig volym men har bara lite drygt en hundralapp på fickan ska du inte vara ledsen. Isadoras mascara med namnet 10 sec High Impact Volume är perfekt då den levererar en riktigt tät fransrad, sitter otroligt bra och är enkel att få på med sin timglasformade borste. Otroligt att den med alla dessa fina egenskaper är så billig. Kul är att den faktiskt också finns i vårens stora trendfärg för mascara, nämligen brunt.

10 sec High Impact Volume Mascara från Isadora kostar 129 kr och den finns här. (reklamlänk)

Bästa billiga brynvax

The Brow Glue från Nyx

The Brow Glue från NYX Professional Makeup är en flytande ofärgad gel som du fixerar brynens form med. Tuben är liten och smidig och formulan lätt att jobba med. Senare i vår kommer detta hyllade brynvax också med tonad formula.

Annons

The Brow Glue från NYX Professional Makeup kostar 119 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bästa billiga matta läppstift

billigt läppstift med krämigt matt finish från l'oreal

Något av det bästa som hände på läppstiftsfronten förra året var att L'Oréal Paris släppte sitt smala matta stick Color Riche Intense Volume Matte. Förutom att formen gör färgen väldigt lättmålad, du följer konturerna fint, så är detta ett mycket behagligt och krämigt läppstift trots sin matta finish. Det sitter också otroligt bra, nyanserna är mättade och jämna och trots att det är ett billigt läppstift känns förpackningen lyxig. En riktig 10-poängare för mindre än 150 kr. Just nu finns 12 nyanser men det kommer att dyka upp fler under våren.

Color Riche Intense Volume Matte från L'Oréal Paris kostar 149 kr och det finns här (reklamlänk).

Annons

Är dyr makeup bättre än billig?

Det finns inget enkelt svar på den frågan. En del dyra makeupprodukter är fantastiska och det är ofta här du hittar de allra senaste innovationerna. Det roliga är att mycket av det man tar fram i labben först används på lite dyrare produkter men så småningom sipprar teknologierna ner till de billigare märkena. Det är ingen slump att många bra produkter i den billigare kategorin kommer från L'O´réal-koncernen där du också hittar märken som Armani, Lancôme och YSL. Något som också spelar in är förpackning. Du betalar ofta för en lyxigare design och inte bara för innehållet när du köper något i lyxklassen.

Annons