Lob frisyr
9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers
0:53

Efter reklamen: 9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers

(0:53)

Slå på ljud

Det haglar av olika termer för den klassiska pagen som tagits fram i ny tappning. Vad sägs om bob, mob och lob? De två första frisyrerna är kortare klippningar och lob den perfekta kompromissen mellan långt och kort hår. Enligt experterna passar lob de allra flesta, även personer med moget hår. Det syns inte minst ute i kändisvärlden där lob fortsätter att att vara en populär hårklippning. En lob är en längre bob och kan ha lite olika stilar.

Trendiga behandlingen för moget hår: ”Som botox”

4 tips – Så stylar du frisyren lob

Frisyr lob

Skådespelaren Rachel Bloom från tv-serien Your Place Or Mine i frisyren lob.

En lob kan stylas på lite olika sätt.Vad sägs om en uppklippt lob med sidbena? Eller en rak lob? Lob passar allra bäst på ett rakare hår med struktur och är alltså alldeles perfekt för moget hår. Oavsett hårtyp börjar alltid stylingen med en fön, rundborste och fönkräm för att polera ytskiktet. Ofta kan frisyren behöva lite hjälp på traven.

Under tiden som du fönar kan du välja om du vill vika in topparna och hur mycket. Du kan även justera det med hjälp av en värmeborste eller en plattång.

Lob med mittbena

Oavsett om du har naturligt fall i ditt hår, lockigt eller rakt passar det fint att ta fram det men under kontrollerade former. Så även här rekommenderar frisören att först blåsa håret för att sen ta fram lockarna. Om du självtorkar håret faller det sällan lika på båda sidorna. Föna i stället håret först. Använd sedan en större locktång och lämna toppen utanför.

Hudforskaren: Därför skulle jag aldrig använda foundation

Lob med snedbena

Lob med snedbena

Rhea Seehorn arrives at the 16th Annual WIF Oscar Party held at NeueHouse Hollywood in Los Angeles, CA on Friday, ?March 10, 2023. (Photo By Sthanlee B. Mirador/Sipa USA)

Sipa USA

En lob med snedlugg ser slarvig ut men på ett bra sätt. Den är avslappnad och ändå smakfull. Även här kan du våga håret med en större locktång efter att du har fönat håret färdigt. Borsta sedan ut håret med en svinborste.

Lob med sidbena

Mandatory Credit: Photo by Anthony Harvey/Shutterstock (13794964dh)ZendayaLouis Vuitton show, Arrivals, Autumn Winter 2023, Paris Fashion Week, France - 06 Mar 2023

Anthony Harvey/Shutterstock

Lob med lugg

Lugg till lob funkar också väldigt bra. Har du ett ovalt ansikte kan du i stället välja en delad lugg.

Lob med lugg

'Scream VI' World Premiere. Jenna Ortega attending the 'Scream VI' World Premiere held at the AMC Lincoln Square Theater on March 6, 2023 in New York City, NY©Steven Bergman/AFF-USA.COM URN:71279470

Steven Bergman/AFF-USA.COM

Rak lobb

Vi ser dessutom allt mer en rak och platt lob. Den har rakt utfönat hår. Enligt experterna är en bra klippning a och o för att få till en bra grund. Se även till att använda en bra leaveinprodukt som lugnar och smörjer håret.

Frisören: Här är de 4 bästa frisyrerna för tunt hår

Tips för dig med tunt hår
1:03

Efter reklamen: Tips för dig med tunt hår

(1:03)

Slå på ljud
Mest läst