Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Så stylar du frisyren lob – 4 olika sätt

17 mar, 2023 
AvJosefin Westin
FotografTT
Lob frisyr

Bob, mob och sist och sist men inte minst lob.
Lob är medelvägen mellan kort och långt hår – och perfekt för moget hår.

Annons
9 gånger kändisar gjort stora hårmakeoversBrand logo
9 gånger kändisar gjort stora hårmakeovers

Det haglar av olika termer för den klassiska pagen som tagits fram i ny tappning. Vad sägs om bob, mob och lob? De två första frisyrerna är kortare klippningar och lob den perfekta kompromissen mellan långt och kort hår. Enligt experterna passar lob de allra flesta, även personer med moget hår. Det syns inte minst ute i kändisvärlden där lob fortsätter att att vara en populär hårklippning. En lob är en längre bob och kan ha lite olika stilar.

4 tips – Så stylar du frisyren lob

Frisyr lob
Skådespelaren Rachel Bloom från tv-serien Your Place Or Mine i frisyren lob.

En lob kan stylas på lite olika sätt.Vad sägs om en uppklippt lob med sidbena? Eller en rak lob? Lob passar allra bäst på ett rakare hår med struktur och är alltså alldeles perfekt för moget hår. Oavsett hårtyp börjar alltid stylingen med en fön, rundborste och fönkräm för att polera ytskiktet. Ofta kan frisyren behöva lite hjälp på traven.

Annons

Under tiden som du fönar kan du välja om du vill vika in topparna och hur mycket. Du kan även justera det med hjälp av en värmeborste eller en plattång.

Lob med mittbena

Oavsett om du har naturligt fall i ditt hår, lockigt eller rakt passar det fint att ta fram det men under kontrollerade former. Så även här rekommenderar frisören att först blåsa håret för att sen ta fram lockarna. Om du självtorkar håret faller det sällan lika på båda sidorna. Föna i stället håret först. Använd sedan en större locktång och lämna toppen utanför.

Lob med snedbena

Lob med snedbena
Rhea Seehorn arrives at the 16th Annual WIF Oscar Party held at NeueHouse Hollywood in Los Angeles, CA on Friday, ?March 10, 2023. (Photo By Sthanlee B. Mirador/Sipa USA)

En lob med snedlugg ser slarvig ut men på ett bra sätt. Den är avslappnad och ändå smakfull. Även här kan du våga håret med en större locktång efter att du har fönat håret färdigt. Borsta sedan ut håret med en svinborste.

Annons
Lob med sidbena
Mandatory Credit: Photo by Anthony Harvey/Shutterstock (13794964dh)ZendayaLouis Vuitton show, Arrivals, Autumn Winter 2023, Paris Fashion Week, France - 06 Mar 2023

Lob med lugg

Lugg till lob funkar också väldigt bra. Har du ett ovalt ansikte kan du i stället välja en delad lugg.

Lob med lugg
'Scream VI' World Premiere. Jenna Ortega attending the 'Scream VI' World Premiere held at the AMC Lincoln Square Theater on March 6, 2023 in New York City, NY©Steven Bergman/AFF-USA.COM URN:71279470

Rak lobb

Vi ser dessutom allt mer en rak och platt lob. Den har rakt utfönat hår. Enligt experterna är en bra klippning a och o för att få till en bra grund. Se även till att använda en bra leaveinprodukt som lugnar och smörjer håret.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons