Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Marilyn Monroes oväntade skönhetsknep

31 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Marilyn Monroe är en av de mest ikoniska kvinnorna i historien, och hennes utseende har kopierats i generationer.
Här är några av stjärnans signaturknep som hon använde för att få till sin vackra och tidlösa look.
Annons
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nuBrand logo
Sminktrenderna alla älskade för några år sedan – men inte nu

Smörj ordentligt

Att vara noggrann med hudvården är något som har slagit riktigt stort och brett först de senaste åren, men redan på 50-talet förstod Marilyn Monroe vikten av att ta hand om sin hy. Hon höll sig borta från solen, använde solskyddsfaktor och var framför allt noga med att smörja in sig med fuktkräm. För att hålla sminket snyggt hela dagen grundade hon med klassisk kräm från Nivea, en produkt som också fått ett uppsving de senaste åren.

Annons

Raka inte kinderna

Marilyn Monroe hade, som många av oss, fjun i ansiktet. De senaste åren har det gått en trend i att som kvinna raka ansiktet med små rakknivar för att bli av med allt fjun och på så sätt få en jämnare sminkapplicering – men det är inget som Marilyn Monroe ställde sig bakom. Hon valde att behålla sitt fjun i ansiktet och menade att det gav en utjämnande och blurrande effekt i de starka lamporna på filminspelningarna.

Marilyn Monroe tyckte om sitt ansiktsfjun.

Highlight på kinderna

Marilyn var ett stort fan av vaselin, och använde det på många olika sätt. Bland annat använde hon det som highlight på kindbenen, för att ge sitt ansikte ett lyft. I dag rekommenderar vi inte att använda vaselin som highlight, då det kan täppa till porerna, men effekten fungerar lika bra med en flytande highlighter.

Annons

Fem nyanser av läppstift

Hollywoodstjärnan förknippas ofta med sina perfekt målade röda läppar, och hade en väldigt utstuderad sminkrutin för att få till dem – hon använde sig av fem olika produkter. Med mörkare nyanser i kanterna och en ljusare på mitten av läpparna gav hon intrycket av mer volym, något som hjälptes vidare av vit highlighter och läppglans.

För att få till sina perfekta röda läppar använde Marilyn flera produkter.

Rött i ögonen

Det här är et oväntat skönhetsknep som fungerar än i dag. Marilyn Monroe sminkade sig gärna med lite rött i inre ögonvrån, då det gav intrycket av vitare ögonvita.

Annons

Våga rouge på näsan

Att använda sig av contouring är inget som familjen Kardashian har hittat på – Marilyn Monroe var en mästare på att forma ansiktet med hjälp av smink. På 50-talet använde Monroe rouge för att belysa vissa delar av ansiktet. Bland annat tyckte hon om att ha lite lätt rouge på näsan, som gjorde att hon såg solkysst ut, men också gav intrycket av en tunnare näsa.

Marilyn Monroe tyckte om rouge.
Annons