Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Varnar för ögonbrynstrenden: ”Bortom reparation”

23 maj, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Ögonbrynstrender kommer och går – men är du inte försiktig kan de bli bestående i ditt ansikte.
Nu när tunna ögonbryn blir allt mer trendigt varnar läkare för att plocka ögonbrynen allt för aggressivt.
– När du tar bort det blir området irriterat, inflammerat och ibland permanent skadat, säger dermatologen Mona Gohara.
Annons
Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021Brand logo
Skönhetstrenderna vi lämnar i 2021

Precis som inom alla delar av mode och skönhet, så kommer trender och går även när det gäller ögonbrynen. Från millenieskiftets tunna ögonbryn har vi gått till hårt sminkade diton kring 2015, och de mer buskigt naturliga brynen i dag. Men med millenietrendernas återkomst är det allt fler som blir sugna på ett par tunna ögonbryn.

Olika ansiktsform passar bäst i olika sorters ögonbryn, men nu varnar läkarna för att vara allt för drastisk i hur man modifierar sina bryn. Alla som har levt igenom de tidigare trenderna med tunna ögonbryn är medvetna om att de kan bli permanenta i ens ansikte, då det är lätt att plocka sönder sina ögonbryn och aldrig få tillbaka formen de en gång hade.

Läkarens varning för trenden

Läkaren Mona Gohara menar att ögonbrynshåren kan försvinna för gott om de plockas om och om igen med pincett.

Annons

– Att överplocka brynen förstör hårsäcken, ibland bortom reparation, säger hon.

Mona, som är specialiserad på dermatologi menar att håret vi har på kroppen finns där av en anledning, och att det inte är naturligt för kroppen att håret rycks bort.

– Kom ihåg att håret bor i hårsäcken, och sattes dit av en anledning. När du tar bort det blir området irriterat, inflammerat och ibland permanent skadat, säger hon till Allure.

Till skillnad från en drastisk frisyr på huvudet, där håret alltid växer ut igen, så finns det alltså en poäng i att överväga noggrant innan du hoppar på trenden med tunna ögonbryn – för det kan påverka din balans i ansiktet för alltid.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons