TV: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken
3:05

Efter reklamen: TV: Här är hårfärgen du bör testa 2022 – baserat på ditt stjärntecken

(3:05)

Slå på ljud

Har du, precis som många andra i vårt avlånga land, tunt hår med tunna, fina hårstrån? Personer med tunt hår har svårt att behålla volym, och håret blir ofta fett snabbare än andra hårtyper.f

Erica Canon, hårfärgsexpert på Colorproof, menar att valen vi gör med vårt hår kan påverka om vi älskar eller hatar det som växer ut ur skallen på oss – och att det stämmer extra väl in på personer som har tunt och fint hår. Om man har tunt hår från början är det alltså extra viktigt att tänka taktiskt kring hårfärg, för att trivas så bra bra som möjligt.

LÄS OCKSÅ: Varmluftsborste – här är den bästa enligt experterna (länk till ELLE)

Många med tunt hår har fått höra att det är bäst att ha ljusa hårfärger, men det håller Canon inte med om.

– Att hårfärgen bevaras är nyckeln till att få hälsosamt hår som ser tjockare ut, säger hon till Who what wear.

Här är frisörens bästa tips på vad man ska tänka på innan man går till frisören med sin tunna kalufs!

Dagliga vanorna som gör att du ser och känner dig yngre

Hår med nyanser

Brukar du kanske färga håret hemma med boxfärg som gör att hela håret har samma färg, så är det dags att tänka om.

– När du väljer hårfärg så är det första du ska tänka på vilken nivå av underhåll du kommer mäkta med. Håll dig borta från en ensam genomgående färg om du inte kan besöka frisören ofta för att underhålla den så det ser fräscht ut, säger Erica Canon.

Hon förklarar att urtvättad hårfärg har en tendens att dra uppmärksamheten till de dragen som personer med tunt hår inte vill belysa. Välj hellre en färg med många olika nyanser som inte drar uppmärksamhet till det tunna håret.

Mjuk utväxt

Erica Canon tycker att nyanser från alla olika färgfamiljer kan fungera på tunt hår, men hon varnar däremot för att få en för stark kontrast mellan det färgade håret och utväxten som växer ut.

– Genom att addera kontrast till färgnyanserna så får man en illusion av fyllighet, men prata med din stylist om att också addera skugga till hårrötterna för att skapa ett djup vid hårbotten, eller flera olika nyanser för en 3D-effekt.

Strategiska slingor

– Jag älskar att se vackra dimensioner i tunnare hår. Genom att addera olika toner och använda olika färgningstekniker kan håret se tjockare och fylligare ut, genom att lura ögat Du kan välja vilken färg som helst och, med hjälp av din frisör, få en vacker nyanserad look som adderar den fyllighet du behöver, säger Erica Canon.

Ljusare slingor runt ansiktet, blonda minislingor och balayage är olika tekniker som fungerar bra!

Hon tvättade inte sitt hår på ett år – istället gjorde hon detta

Färg som är lätt att underhålla

Det allra viktigaste att tänka på när man färgar tunt hår är att färgen är lätt att underhålla och ta hand om. Erica Canon menar att hårfärg med många nyanser gör att man har mer utrymme för att ens naturliga hårfärg ska kunna växa ut, utan att det gör något.

– Det här är särskilt viktigt för de med tunt hår som är naturligt blonda och väljer att färga håret rött eller mörkt. Om din naturliga färg börjar växa ut, så kommer rötterna se dramatiskt ljusare ut än din naturliga hårfärg även om du bara gick några nyanser mörkare än din naturliga färg. Om ditt hår redan är naturligt tunt och lätt, så kan det se extra tunt ut och till och med se ut som skalliga fläckar.

Se också: 5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut
1:25

Efter reklamen: Se också: 5 misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

(1:25)

Slå på ljud
Mest läst