Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Michelle Pfeiffers skönhetsknep – som du enkelt kan kopiera

07 mar, 2023 
AvEbba S. Dahlman
FotografChelsea Lauren/Shutterstock
Michelle Pfeiffer hor till en av Hollywoodelitens mest omtyckta skådespelare.
Under årens gång har stjärnans hudvårdsrutin också efterfrågats flitigt.
Nu berättar hon vad som funkat för henne de senaste tio åren – och det är en definitivt ett knep som är lätt att kopiera!
Annons
Se 5 kändispar när de började dejta vs nuBrand logo
Se 5 kändispar när de började dejta vs nu

När Hollywoodskådespelaren Michelle Pfeiffer slog igenom på 80-talet blev hon snabbt populär som föremål för ungdomars kändisförälskelser.

Sedan dess har karriären pekat spikrakt uppåt och i dag tillhör hon Hollywoods absoluta elit, känd för roller i bland annat Häxorna i Eastwick (1987), Batman – Återkomsten (1992) och Berättelsen om oss (1999).

Genom åren har den hälsointresserade skådespelaren, likt många andra i branschen, haft ett väldigt strikt livsstil i gällande träning och diet. Vilket hon delvis anger som orsaken bakom hennes hälsosamma hy.

I en intervju tidningen Women's Health, år 2019, utvecklade stjärnan kring hennes bästa skönhetsknep.

– Jag har inte ändrat min hudvårdsrutin på över tio år, sa hon då.

Annons

Michelle Pfeiffers skönhetsknep – som du enkelt kan kopiera

Pfeiffer berättar, dermatologernas populära rekommendation om en komplex hudvårdsrutin till trots, att hon agerat efter devis ”less is more” under alla år. Eller ja, de senaste tio åren i alla fall.

– Jag har sådan känslig hud att om jag hittar något som ger resultat och som är snäll mot huden, så håller jag mig till det, berättade skådespelaren.

I en stor intervju med Women's Health från i fjol avslöjade skådespelaren hennes icke-avancerade rutin i två steg.

– Jag rengör, jag återfuktar – det är allt, sa Michelle då.

Ja, det är sannerligen en rutin som är lätt att kopiera. I alla fall i teorin (i praktiken har vi nog alla slarvat med något av stegen vid ett eller annat tillfälle... om vi ska vara ärliga).

Michelle Pfeiffers första skådespelarroll var i filmen Delta House från 1979.
Michelle Pfeiffers första skådespelarroll var i filmen Delta House från 1979.

Pfeiffer påpekar dock att även om hennes rutin är enkel, så är produkterna (och i förlängningen ingredienserna) väldigt viktiga för henne.

Annons

Hollywoodskådespelaren berättar att ända sedan hon blev mamma för första gången, för 30 år sedan, har hon blivit mer medveten om vilka ingredienser hon applicerar på huden – kroppens största organ, som absorberar exempelvis lotion helt utan någon selektiv process för eventuellt skadliga ämnen.

Som skådespelare, är Michelle även otroligt medveten om att hennes hud kommer att betraktas av en stor publik på en stor bioduk

– Jag behöver de mest effektiva produkterna. Sorgligt nog, känner jag dock att det fortfarande finns en stor diskrepans mellan produkter som ger resultat och produkter som är bra för miljön, förklarar Michelle.

Se också: Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"Brand logo
Se också: Lena Endre om dagens skönhetsideal: "Förjävligt"

Här är skönhetsprodukterna som Michelle Pfeiffers använder

Så vad använder stjärnan för produkter? I intervjun med hälsotidningen avslöjar hon att hon använt produkter från märket Sodashi under de senaste åren, eftersom deras produkter innehåller både naturliga ingredienser och funkar för hennes hud.

Annons

Hon bedyrar att komplexa hudvårdsrutiner med många och tidskrävande steg gett hennes både hudirritation och problem med akne.

Pfeiffer har testat sig fram och hittat produkter som funkar för henne (bevisligen, då hon använt dem i minst tio år), men vilka produkter som funkar för dig och din hud är så klart individuellt.

Även om Michelle uppenbarligen har både gener och resurser för att hennes hud ska va till synes ”perfekt”, så menar hon på att hon givetvis har åldrats precis som resten.

– Ju äldre jag bli desto lättare har det blivit att omfamna mina rynkor. Du passerar en tröskel där du är okej med att ”se bra ut i din ålder” i stället för att försöka ”se ung ut för din ålder”, där är jag nu, sa hon till Oprah Daily 2019.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons