Kvinna hos frisören.
Så får du mer volym i håret
1:02

Efter reklamen: Så får du mer volym i håret

(1:02)

Slå på ljud

Ha orealistiska förväntningar

Det är inte ovanligt att kunder kommer till frisörsalongen med förväntningar som frisören aldrig kommer kunna leva upp till. Alla frisyrer fungerar inte för alla sorters hår, och om du har tunt och platt hår kommer du kanske inte kunna få det voluminösa svall som du hoppats på. Eller om du har svart hår och hoppas bli blond på ett besök – då är det dags att tänka om.

Inte kunna sitta still

När kunden byter ställning i stolen hela tiden och har svårt att sitta still, då är det svårt för frisören att arbeta ordentligt. Om du sitter med benen eller armar i kors kan du bli sned i kroppen, vilket gör att frisyren kan råkas klippas snett också. Många frisörer irriterar sig också på kunder som rör huvudet för mycket, då de hela tiden måste säga åt dem att sitta still.

Höstens stora hårtrend – som inte kräver frisörbesök

Kunden vet inte hur mycket hår som ska klippas

Många frisörer prioriterar hårets hälsa mer än något annat, och kommer alltid klippa bort allt skadat hår. Om du inte vet hur mycket av håret som är skadat eller har kluvna toppar, så är det lätt att bli besviken.

Kommer in med otvättat hår

Det finns en gammal myt att håret ska vara smutsigt när du går till frisören – men det stämmer inte. Det behöver kanske inte vara nytvättat, men att komma in med hår som inte har tvättats på en vecka eller är proppfullt med produkter gör ingen frisör glad.

Berättar inte om hårexperimenten

Vissa är kanske rädda för att bli dömda av sina frisörer, och väljer därför att inte berätta om de till exempel har färgat håret med hennafärg eller en billig färg från mataffären. Men att ljuga om sådant kan slå tillbaka mot dig själv – när frisören sen ska färga ditt hår kan håret reagera på ett oväntat sätt om frisören inte får veta vad du själv har gjort med håret.

Mamman vill få hjälp att plocka fram sitt forna jag – frisörens hjälp

Titta på frisören när de jobbar

Frisörer ber kanske generellt inte att kunderna ska sluta kolla på dem när de jobbar, men många skulle nog vilja göra det. Att känna sig iakttagen genom spegeln eller vid hårstvättstationen kan göra frisören nervös, eller obekväm.

Källa: Now I've seen everything.

Mest läst