Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Höstens stora hårtrend – som inte kräver frisörbesök

05 sep, 2023 
AvStina Meyerson
FotografCLAIRE GUILLON/TT
Rosett trend 2023
Stylisten och influencern Bettina Looney är en av de stilförebilder som har hakat på hårtrenden.
Visst kan det vara härligt att skaffa en ny frisyr till hösten – men för att haka på säsongens stora hårtrend behöver du faktiskt inte sätta dig i frisörstolen.
Här är höstens heta hårstil, som du kan få till utan att det behöver svida i plånboken!
Annons
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras avBrand logo
Höstinspiration - härliga outfits att inspireras av

Eftersom höst är lika med nystart för många så är det inte ovanligt att gå till frisören under den här tiden på året. Och visst är det härligt att uppdatera frisyren då och då, men det krävs faktiskt inte ett frisörbesök för att göra det.

Nya klippningar och hårfärger i all ära, men det snabbaste, enklaste och billgaste sättet att uppdatera håret på är definitivt med håraccessoarer.

I höst är en särskild accessoar extra trendig – och det är mycket möjligt att du redan har allt du behöver hemma.

Annons

Här är trendiga håraccessoaren

Den här säsongen har det nämligen blivit riktigt hett med rosetter. På flera visningar inför höst- och vinterkollektionerna 2023 var rosetten en röd tråd, och på catwalken kunde den synas i form av detaljer på olika plagg, som mindre accessoarer eller till och med utgöra hela klädesplagg.

På exempelvis italienska Max Maras visning inför AW23 var rosetten som håraccessoar ett genomgående tema.

Så stylar du rosetten i håret i höst – 5 tips

För att haka på trenden behöver du definitivt inte ge dig ut på shoppingtur, utan börja med att se dig om hemma! Har du något band du kan använda för att knyta till en snygg rosett, eller kanske textil av något slag som du kan klippa till ett fint band av? På så vis kan du skapa en mer hållbar, billig och unik accessoar.

Det finns många olika sätt som du kan bära rosettaccesoaren på – och några som visar flera exempel på det är stilsäkra duon Fanny Ekstrand och Linn Eklund. Här visar stilinspiratörerna vägen till fem snygga sätt att styla rosetten i håret på.

Överdimensionerad rosett

En av de allra hetaste rosetterna i höst är definitivt den överdimensionerade. Dra luggen bakåt och fäst med en stor rosett, som får fladdra över ryggen.

Annons

Liten prydlig rosett

Den lilla prydliga rosetten är också en väg att gå! Ett budgetalternativ är att fästa en vanlig fluga i håret, om du kan få någon till låns. Annars går det definitivt att hitta secondhand. Om du bor i eller ska besöka vår huvudstad kan du exempelvis kolla in Feminas guide till de bästa vintagebutikerna i Stockholm!


Uppsättning à la balletcore

Trenden ”balletcore", det vill säga stilen som minner om allt som kan kopplas till ballerinor, är riktigt het i höst. En rosett i tyll eller ett liknande skirt material gör sig snyggt med en tajt knut i nacken – och flörtar ordentligt med den lekfulla ballett-trenden.

Annons

Enkel i svart

Det kanske enklaste sättet att haka på trenden på är att knyta en rosett av ett vanligt svart band, och fästa med ett spänne i dina längder. Enkelt – och så snyggt!

”All in”

Du som älskar håraccessoarer och kreativa uppsättningar behöver naturligtvis inte välja det ena eller det andra. Gå ”all in” och satsa på en maximalistisk frisyr, där du kombinerar flera accessoarer med varandra.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons