Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

8 saker din hudterapeut irriterar sig på att du gör

18 feb, 2021 
AvStina Dahlgren
kvinna får en ansiktsbehandling
Brukar du gå på ansiktsbehandlingar? Har du då koll på vett och etikett när du besöker salongen? Här är åtta saker hudterapeuter stör sig på att deras kunder gör. Hur många har du råkat göra?
Annons
Så skyddar du din hud i vinterkylanBrand logo
Så skyddar du din hud i vinterkylan

Att veta hur man ska bete sig på en skönhetssalong är kanske inte det lättaste. Hur mycket kläder ska man ta av sig? Var lägger jag min väska under behandlingen? Vad händer om jag behöver gå på toaletten mitt under behandlingen?

Det här stör sig hudterapeuter på att kunder gör

Allt sådant har de hudterapeuter som jobbar på salongen förståelse för. Det finns däremot andra saker som de kan irritera sig rejält på att du som kund gör. Här är åtta saker som hudterapeuter stör sig på att du gör:

Skippar solskyddet men klagar på att du har rynkor och pigmentfläckar

För att hålla din hy fri från rynkor och pigmentfläckar så länge som möjligt (och för att såklart undvika risken att få hudcancer) finns det ett säkert kort – undvik solen. Studier visar att förutom risken för hudcancer så åldras din hy betydligt mycket mer om du skippar solskyddet.

Att gå på ansiktsbehandlingar och att använda vissa produkter kan visserligen minska både rynkor och pigmentfläckar, men att gå till en hudterapeut och klaga på att du har dessa, för att i nästa andetag säga att du inte använder solskydd... Ajabaja!

Annons

Ljuger om dina solvanor

På samma tema som ovanstående punkt. Tro oss, din hudterapeut ser mycket väl om du utsatt din hy för mycket sol. Ljug inte om att du minsann ALLTID sitter i skuggan eller ALLTID har minst spf 50 när du skulle kunna vara Björn Ranelids och doktor Mikael Sandströms kärleksbarn. Var ärlig så kan din hudterapeut hjälpa dig på bästa sätt istället.

Säger att du har testat allt när du har testet två produkter från din matbutik

Så ofta får hudterapeuter höra ”jag har testat allt!” När de sedan gräver djupare visar det sig att det enda kunden egentligen har testat är lite produkter hen har hittat på den lokala butiken i hörnet.

Använd solskydd!

Det är helt ok att vara nybörjare eller att inte ha testat de dyraste krämerna. Men säg inte att du har inte testat allt på marknaden när du endast har testat två produkter.

Annons

Kommer sent men ändå tror att du ska få hela din behandling

En hudterapeut har ofta dagarna fullspäckade av kunder och behandlingar. Det är lite av ett pussel att få ihop allt och att dessutom hinna med lunch, precis som inom så många andra yrken.

Om du kommer sent till din tid innebär det ofta att du inte kan få hela behandlingen. Din hudterapeut har ju andra kunder som väntar direkt efter det att din tid är avslutat. Kommer du en kvart sent kommer således det som skulle varit en timmes behandling istället bli 45 minuter, och det är ingenting du borde bli arg över. Tack.

Ber din hudterapeut att färga/plocka dina bryn först i slutet av behandlingen

Som tidigare nämnt så har hudterapeuter ett tajt schema och tider att passa. Om du först i slutet ber denne att exempelvis plocka brynen eller färga fransarna så finns den tiden helt enkelt inte.

Om du känner för att slänga in något extra eller kanske vill att din hudterapeut sminkar över den rödhet som ibland uppstår vid behandling, säg det innan din behandling påbörjas. På så vis har hudterapeuten gott om tid på sig att planera hur din behandling ska läggas upp, och kan till exempel korta ned massagen för att hinna med att plocka dina bryn.

Annons

När du tar extremt lång tid på dig efter en behandling

Nej, när du är klar med din behandling ska du inte ställa dig och börja sminka dig eller ringa en vän i behandlingsrummet. Det är din hudterapeuts arbetsrum och så länge du är där inne kan hen inte ta emot nästa kund. Ska du sminka dig eller fixa håret finns det ofta omklädningsrum eller toaletter utanför själva behandlingsrummen som du kan använda.

Klagar på att du inte ser resultat när du inte följer hudterapeutens råd

”Det händer ingenting trots att jag gått på fem behandlingar hos dig nu”. Tänk på att alla behandlingar inte passar din hudtyp, och framför allt så är inte alla behandlingar mirakelkurer. Om din hudterapeut har tipsat dig om att välja en annan typ av behandling så kan du inte klaga på uteblivet resultat när du istället fortsätter att gå på samma gamla vanliga.

Det samma gäller produkter. För att man ska nå de bästa resultaten behövs oftast en viss typ av hudvårdsrutin hemma mellan behandlingarna. Vi vet, det är dyrt med hudvårdsprodukter. Men du kan inte räkna med att få ett WOW-resultat om du väljer bort den behandling eller de produkter som din hudterapeut tipsar om.

Annons

Tror att du kan mer än din hudterapeut

I dag är det väldigt lätt att googla sig till saker, och det finns tusentals olika hudvårdsgrupper och skönhetskonton att följa på sociala medier. Men i dessa grupper är inte alla hudterapeuter (tro det eller ej...) och alla råd och tips är inte alltid superbra att följa.

En hudterapeut är däremot utbildad och har många gånger flera års erfarenhet bakom sig. Att du börjar tjafsa emot för att du ”har läst på Facebook att man ska göra si eller så” är INTE speciellt uppskattat.

Källa: Anonyma hudterapeuter

LÄS MER:

Annons