Artikeln innehåller reklamlänkar

Stramar det i kinderna? Känns huden plötsligt extra känslig? Minusgraderna på termometern gör det så viktigt att välja rätt produkter i rutinen och du lägger grunden för resultatet vid rengöringen. Är den för kraftfull så kommer huden att bli ännu torrare, då hjälper varken essence, fuktserum eller klimatkrämer. Så vad ska man välja? Själv är jag inte så förtjust i rengöringsmjölk som traditionellt sätt anses som en perfekt vinterrengöring. Som tur är finns det många andra alternativ idag. Det viktiga är att du använder något som självklart gör rent men samtidigt är mjukt och snällt mot barriären. Som de här fem favoriterna.

Ett härligt uppfriskande vatten som är perfekt att ha för snabb och skonsam rengöring på morgonen är All-in-One Care Cleansing Water från Hyggee. Här finns flera olika typer av hyaluronsyra, bidrottninggel och peptider, dessutom har innehållet ett pH som ligger nära hudens eget. Därför passar det även på torr hy.

All-in-One Care Cleansing Water från Hyggee kostar 329 kr/300 ml. Den kan du köpa här. (länk till butik)

Om du gillar mer krämiga rengöringar finns en pärla i Lumenes relativt nya rengöringssortiment. Cleansing Soothing Cleansing Milk är framtagen i samarbete med Astma- och allergiförbundet i Finland. Det är en vegansk och parfymfri lotion som tar bort smuts och samtidigt har lugnande effekt. Har du en hy som är känslig för vatten kan du till och med svepa bort denna med en lätt fuktad frottélapp. Den innehåller bl a glycerin, källvatten och vatten från blåbär.

Cleansing Soothing Cleansing Milk från Lumene kostar 99 kr/150 ml. Den kan du köpa här. (länk till Kicks)

Lipid-Balance Cleansing Oil från Medik8 är en sammetslen rengöringsolja som masseras över huden för att lösa upp orenheter. Sedan tillsätter du ljummet vatten och oljan blir till en mjölk som är lätt att skölja av. Jag använder oftast en fuktad frottélapp och sveper bort rengöringen med, det ger en extra ren och fräsch känsla utan att irritera huden. I oljan finns moringaolja som är rik på antioxidanter och kallpressad tistelolja som ser till att hudens egna viktiga lipider bevaras.

Lipid-Balance Cleansing Oil från Medik8 kostar 389 kr/140 ml. Den kan du köpa här. (länk till butik)

Hydracream Fusion från Mesoestetic är en hybrid mellan creme och olja. När du första applicerar den så har den en krämig formula men låt den sitta en minut och den smälter till ett härligt flytande oljebalm som är lätt att massera och som smidigt och skonsamt löser upp smuts och smink. Förutom det innehåller denna moderna och välgörande rengöring pre-, pro- och postbiotika som stärker hudens mikrobiom, ett komplex som motverkar fria radikaler och tar bort föroreningar som fastnat i porerna samt mjukgörande och återfuktande squalane.

Hydracream Fusion från Mesoestetic kostar 395 kr/100 ml. Den kan du köpa här. (länk till Hudoteket)

(FEMINA) Så skyddar du ditt hår i kylan - 5 vårdande tips
Slå på ljud

Läs mer:

Skönaste läpptrenden just nu

Skönhetsredaktören testar: 5 mjuka handkrämer

Hudterapeutens 7 tips för stressad hy

Mest läst