Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

6 vanliga misstag många med tunt hår gör

15 jul, 2023 
AvAino Oxblod
Fotograftt.
Scarlett Johansson.
Känner du att ditt hår ligger tunt och platt vad du än gör, och att du önskar att du hade mer volym? Du är inte ensam.
Här är vanliga misstag som kan göra att håret känns tunnare och mer livlöst än det är – och hur du enkelt fixar till dem!
Annons
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättningBrand logo
Så gör du en elegant svinrygg - flygvärdinnans uppsättning

Har du tunt och platt hår, och kämpar med att få mer volym i håret? Du är långt ifrån ensam om det. Men att få ett mer voluminöst barr kan kännas som ett riktigt omöjligt uppdrag ibland. Har man tunt och platt har naturligt kan man kanske aldrig få det allra största Hollywood-svallet, men chansen är att du kan få mycket mer volym än du tror. Många av oss gör nämligen samma misstag, som hindrar oss från att få till volymen i håret.

Här är några vanliga misstag – och hur du rättar till dem!

1. Borsta håret när det är blött

Borstar du ofta ut håret när det är blött? Det borde du sluta med, om du redan har tunt hår. Håret går lättare av när det är blött, och att borsta blött hår kan göra att det skadas mer än nödvändigt. Vänta i stället tills håret har torkat, eller föna det innan du borstar.

Annons

2. Låta håret hänga rakt

Att låta tunt och platt hår hänga rakt gör lätt att det ser ännu tunnare ut än det är. Testa att locka håret lite lätt, för att få mer dimension i frisyren.

3. Hur du fönar håret

Att kunna föna håret på rätt sätt kan vara det som står mellan dig och en voluminös frisyr. Börja med att böja dig framåt och föna håret upp och ner, från hårrötterna till topparna. Om du är tillräckligt koordinerad för det kan du också använda dig av en rundborste när du fönar håret för mer volym.

4. Fel schampo och balsam

Håll dig borta från schampo och balsam som är för tunga för din hårtyp, de kommer bara tynga ner håret och göra det ännu plattare, och i förlängningen göra att det ser tunnare ut. Leta efter produkter som ger volym.

5. Byt bena

Har du alltid mittbena och tycker inte riktigt att det gör något för frisyren? Testa att byta till en snedbena. Det kommer addera liv och volym i ditt tunna hår.

6. Färg- och klippningsval hos frisören

Mycket börjar hos frisören – att göra rätt val där kommer göra att du lättare får tunt hår att se fylligare ut. Att klippa upp håret i stället för att låta håret vara lika långt överallt bidrar genast till mer volym. Om du färgar håret är det bra att inte färga allt i samma färg, utan använda dig av slingor och olika nyanser. Det kommer ge håret mer liv!

Källa: Beautyheaven.

Annons