Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskydd

Skönhetsredaktören: Produkten som tar bort mörka ringar under ögonen

22 dec, 2022 
AvJessica Blockström Hember
Fotografadrienn/pexels
Nathalie Portman utan mörka ringar under ögonen

Vill du trolla bort dina mörka ringar under ögongen?
Det finns massor med knep och här är skönredaktörens favoritprodukter – med Nars snabbjobbande Radiant Creamy Concealer i spetsen.

Annons
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskuggaBrand logo
Framhäv ögonen – så lägger du en snygg ögonskugga

Möter du mörka ringar under ögonen i spegeln på morgonen? Oavsett om det är brist på sömn eller stress så kan det ibland kännas som att det enda man ser i ansiktet är just de där mörka ringarna. Och det gör i sin tur inte att man känner sig direkt piggare. Tvärtom. Då finns en produkt som snabbt hjälper. Som du bara behöver pyttelite av för att dämpa de mörka ringarna under ögonen, ljusa upp huden där och se ut som du fått betydligt fler timmar av sömn.

Bästa produkten för att bli av med mörka ringar under ögonen

concealer från nars för mörka ringar under ögonen

Radiant Creamy Concealer från Nars är ett litet mirakel. Anledningen är att den inte bara har en formula som får huden att se ljusare, fräschare och piggare ut. Den är också betydligt lättare än många andra concealers som också lovar att ta bort mörka ringar under ögonen. Den lägger sig inte likt ett lock över huden under ögonen utan känns väldigt smidig och behaglig. Nästan så att den blir som en andra hud. Den här egenskapen gör också att risken för att samlas i linjer och rynkor som sitter kring ögonen minskar betydligt. Radiant Creamy Concealer finns i hela 22 nyanser vilket gör att du kan hitta exakt den som hjälper dig att täcka mörka ringar under ögonen riktigt snyggt och naturligt.

Annons

Radiant Creamy Concealer från Nars kostar 350 kr och den finns här. (reklamlänk)

Hur gör man för att dölja mörka ringar under ögonen?

banana bright plus eye creme motverkar och ljusar upp mörka ringar under ögonen

Var noga med att huden är ordentligt återfuktad men låt din ögonkräm sjunka in lite innan du applicerar din Radiant Creamy Concealer. Vill du hjälpa till ytterligare? Välj en ögonkräm som ger lyster. Toppen för just detta är Banana Bright + Eye Crème från glow-kungen Ole Henriksen. Den ljusar upp mörka ringar under ögonen direkt tack vare ett banantonat puder och lätta ljusreflekterande pigment samtidigt som den också motverkar mörka ringar under ögonen med tiden. Sedan kan du applicera din concealer. Placera ut en liten dutt vid inre och vid yttre ögonvrån och arbeta sedan in med en concealerpensel eller med lillfingrets topp. Koncentrera dig på partiet närmast näsan. Det är här huden brukar vara som allra mörkast och därför behövs mest täckning där. För att det ska sitta riktigt bra - svep försiktigt över med ett riktigt tunt, finfördelat och transparent löspuder.

Annons

Banana Bright + Eye Crème från Ole Henriksen kostar 565 kr och den finns här (reklamlänk).

Bästa kombinationen för riktigt mörka ringar under ögonen

nars radiant creamy color corrector döljer mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen kan bero på dålig sömn, stress och slarv med rengöringen men det kan också vara genetiskt. Har du väldigt mörkt under dina ögon så kan en tre stegs-raket göra mycket stor skillnad. Börja med ögonkrämen som ger lyster och reflekterar ljus från Ole Henriksen, lägg sedan en så kallad corrector ovanpå den. Här neutraliseras de mörka nyanserna, ofta med en aprikos ton. Välj dock nyans efter vad din hudton har. Det finns en utmärkt från Nars som heter Radiant Creamy Color Corrector. Den blir den perfekta basen som du sedan kan arbeta in Radiant Creamy Concealer ovanpå. De två är båda behagligt tunna och gifter sig fint för en helt sömlös och naturlig finish. Du får riktigt fin effekt där de mörka ringarna är puts väck.

Radiant Creamy Color Corrector från Nars kostar 350 kr och den finns här. (reklamlänk)

Annons