Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nina Persson avslöjar sin hudvårdsrutin – slutat med botox

13 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografAndreas Hillergren/TT
Några få potenta produkter, och sedan ösa på med billig fukt från Apoteket.
Den senaste tiden har Nina Persson valt att sluta med botoxbehandlingar och skaffat sig en nedbantad hudvårdsrutin – något hon trivs bra med.
– Det blir som ett utseende i sig själv, ett botoxutseende. Nu har jag bara slutat, det var ju en vanesak men det är jätteskönt att slippa, säger hon till Femina.
Annons
3 hudvårdstips för dig med mogen hyBrand logo
3 hudvårdstips för dig med mogen hy

Länge hade The Cardigans-sångerskan Nina Persson, 47, ett utbrett intresse för hudvård, och köpte mängder av dyra krämer och behandlingar för att ta hand om sitt ansikte.

Idag har hon valt att dra ner på sin skönhetsrutin, och istället lägga fokus på ett litet antal effektiva produkter. Artisten menar att det helt inte var värt de summorna och den tid hon lade på hudvård innan.

– Jag höll på rätt mycket med allt möjligt ett tag; köpte svindyra krämer, gick på behandlingar och använde botox hit och dit. Men jag tycker inte det gör så stor skillnad – det är enormt mycket pengar i paritet till resultatet, säger stjärnan till Femina.

Nina Persson berättar att hon efter en period med botox i ansiktet insåg att det började se konstigt ut, allt eftersom hon åldrades.

Annons

– Man funderar: ”Är jag vacker eller ser jag bara ut som en som fått botox?”. Det blir som ett utseende i sig själv, ett botoxutseende. Nu har jag bara slutat, det var ju en vanesak men det är jätteskönt att slippa.

Nina Persson har bantat ner sin hudvårdsrutin.

Fåtal produkter och mycket fukt

Nu lägger hon istället krut på ett fåtal skönhetsbehandlingar och produkter som hon faktiskt tycker hjälper för att hålla huden ung och full av lyster. En favorit är att gå på dermapen-behandling hos en hudterapeut.

I sin nedbantade hudvårdsrutin hemmavid försöker hon låta bli att tvätta ansiktet med vatten för ofta, då hon har torr hy. Istället använder hon en oljerengöring som hon torkar av. Annars är det främst retinol och c-vitamin som är de huvudsakliga ämnena för Nina Persson – retinol har hon använt i 15 år.

–Jag tycker det är toppen. Är man inte känslig mot det så är det inte heller farligt. Jag satsar på en bra retinol och en bra c-vitamin, som får kosta. Sedan använder jag enkla apoteksprodukter som är milda och feta. Om man har torr hy som jag har så får man bra med fukt och mildhet från dem.

– Tidigare ville jag att det skulle kännas exklusivt, nu vill jag bara att det är krut i produkterna.

Annons