Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Nya frisyren som alla vill ha just nu – inspireras av vattenfall

11 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografNina Buday/TT.
437756851
Vill du känna dig vacker men samtidigt naturlig i håret i sommar – då är det vattenfall man ska inspireras av.
Uppklippta frisyren ”Waterfall layers” är den hetaste trenden som alla med längre hår vill ha just nu.
Annons
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021Brand logo
Vårens trendigaste frisyrer och klipp 2021

”Waterfall layers” – direkt översatt vattenfallslager – får en att tänka på tropiska klimat och laguner, men det är faktiskt namnet på sommarens snyggaste hårtrend. Nu när värmen är här verkar alla vilja klippa håret och fräscha till barret, och för många med längre hår faller valet på den här snyggt avslappnade uppklippningen.

Frisyren kräver att man antingen har långt hår naturligt eller sätter in hårförlängningar, för att sedan klippa upp håret i olika lager från högst upp på huvudet till topparna längst ner.

– Det kommer se ut som att man inte vet var lagren börjar för att de alla flyter in i varandra och ser avslappnat ut, säger kändisfrisröen Graham Nation till Popsugar.

Vilka kan klippa ”waterfall layers”?

Att det här blivit just en sommartrend har sina naturliga förklaringar. Klipptekniken gör att man får behålla längderna i håret men ändå blir av med en del hår som kan kännas tungt och varmt under sommarmånaderna. ”Waterfall layers” gör också att håret får volym, och fungerar på olika typer av hår.

– Olika hårtyper kan helt klart ha ”waterfall layers”, men generellt så behöver man ha hår som är extra långt. Du kommer kanalisera din inre sjöjungfru med den här hårstilen, säger Graham.

Är du sugen på att testa den eftertraktade frisyren? Spana in inspirationsbilderna nedan och boka tid hos frisören!

Snygga exempel på nya hårtrenden

Annons