Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

10 skönhetsmisstag med hår och smink som gör att man ser äldre ut

10 jun, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT.
Mörk page
Många lägger pengar på dyr hudvård för att hålla hyn yngre längre – men faller i vanliga skönhetsfällor som gör att man ser äldre ut.
Men det finns enkla åtgärder för att se yngre ut.
Här är några enkla och smarta knep för att göra att det yttre matchar ens ungdomliga inre!
Annons
TV: 4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
TV: 4 sminktips för dig med mogen hy

Misstag 1: Ögonbrynen glöms bort

Vissa föds med fantastiskt fylliga ögonbryn, och för dem är bryn ett icke-problem. Men för oss andra krävs det att brynen får lite kärlek för att ge balans åt ansiktet. Tunna ögonbryn med hög båge gör att man ser äldre ut, medan buskigare bryn ger ett mer ungdomligt intryck.

Misstag 2: Du skippar primer

Om du har mycket fina linjer i ansiktet så kan det vara bra att använda en primer som grund till dina basprodukter som foundation och concealer. Många primers har ingredienser som hyalyronsyra och silikon, som kan hjälpa till att fylla i rynkorna och ge en jämnade bas att applicera sminket på.

Misstag 3: Hårfärgen är för endimensionell

Om man färgar håret hemma är det lätt att det blir exakt samma färg i hela håret, något som gör färgen endimensionell och tyvärr gör att man ser äldre ut. Hår som är glansigt och nyanserat gör dock att man får ett mer ungdomligt utseende.

Annons

Misstag 4: Du använde fel foundation

De två största foundationmissarna som många gör är att de väljer en foundation i fel nyans, och sedan inte applicerar den på rätt sätt. Var noga med att välja en foundation som inte är för ljus eller mörk för dig, men som också matchar din underton.

Om du tycker det är svårt att få till appliceringen bra med borste, testa att investera i en bra skönhetssvamp som ska fuktas innan användning.

Misstag 5: Kajaltekniken

Tjock eyeliner gör att man ser äldre ut, speciellt om man målar på nedre ögonfransraden. Välj därför en krämig kajal som du applicerar tunt och suddar ut för snygg effekt.

Misstag 6: Rougen glöms bort

En lätt rouge gör att ansiktet får ett ungdomligt och naturligt fräscht utseende. Här är det viktigt att applicera lagom – för mycket av det goda resulterar tyvärr i clownkänsla. Testa gärna en rouge i krämform eller flytande form.

Misstag 7: Håret är för rakt

Hår som är klippt utan lager eller uppklippning gör att ansiktet ser tyngre ut och ”dras ner”, menar hårstylister. Välj därför en frisyr med lager och mjuk volym för att lyfta ansiktet.

Annons

Misstag 8: Hårfärgens ton är för kall

Mörka kalla hårfärger kan framhäva det gråa och askiga i ens hudton, något som gör att man ser trött och glåmig ut. Prova en varmare hårfärg i stället, med slingor som ramar in ansiktet och gör att ditt ansikte ser ut att ha mer lyster.

Misstag 9: För många puderprodukter

Många yngre har problem med oljig hy, men när man blir lite äldre är det snarare torr hy som är normen. Har man torr hy är det smart att undvika puderprodukter, i alla fall till en viss gräns. För mycket puder gör att hyn ser kakig och trött ut, medan fina krämprodukter ger lyster och ett mer fylligt, ungdomligt intryck.

Tycker du om puder för mycket för att välja bort det? Testa ett mineralpuder i stället.

Misstag 10: Concealern är för tung

Det här gäller egentligen alla sminkprodukter – för mycket blir inte bra. Men just när det gäller concealer så är det viktigt att välja en lätt produkt, då det appliceras på den tunna huden under ögonen.

– För mycket täckning kan göra att man ser äldre ut i huden, och kan framhäva rynkor och fina linjer. Förbered huden med en mjukgörande ögonkräm.

Källa: Byrdie.

Se också: 3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du demBrand logo
Se också: 3 vanliga misstag vi gör med huden och så fixar du dem
Annons