Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bästa ögonskuggspaletten för just din ögonfärg

09 jun, 2021 
Letar du efter något som framhäver din egen ögonfärg och gör den mer intensiv? Då ska du kika på de här fina paletterna.
Annons
4 sminktips för dig med mogen hyBrand logo
4 sminktips för dig med mogen hy

Det finns egentligen inga regler när det kommer till makeup. Det viktiga är att du själv gillar det som hamnar i ansiktet. Med det sagt så finns det nyanser som kan göra så till exempel ögonen börjar glittra och få färgen du har att se mer intensiv ut. Så hur ska man tänka? Många nyanser är snygga på de flesta, t ex lila. Men vill du få mesta möjliga drag på den egna ögonfärgen är kontraster ett bra knep. Och precis som en foundation med kall underton är finast mot kall underton i huden så fungerar ögonskuggor likadant.

Annons

Bästa paletten för bruna ögon

bra palett för bruna ögon med många lila nyanser

Alla nyanser av lila -från aubergine till lavendel - gör något speciellt med bruna ögon. Det lyfter verkligen fram det vackra i färgen och dessutom får det vitan att bli mer krispig. Andra färger som också är väldigt fina mot det bruna är sotad skimrande bronsig, kopprig eller varmt rostbrun skugga. I Naked Ultraviolet Palette från Urban Decay hittar du både ett antal olika lila nyanser men också mer bastonade skuggor att kombinera med.

Annons

Naked Ultraviolet Palette från Urban Decay kostar 550 kr och den finns ANNONS här.

Bästa paletten för blå ögon

varma toner från nars till blå ögonfärg

Blå ögonfärg lyser rätt bra av sig själv men det finns ändå några saker som kan göra dem ännu mer intensiva. Varma bruna, gyllene och röda nyanser är exempel och som en händelse är det senare något av det trendigaste på skuggfronten det senaste året. Precis det får du i Summer Solstice Eyeshadow Palette från Nars, en ask med nio skuggor med finish från matt till metallic.

Annons

Summer Solstice Eyeshadow Palette från Nars kostar 550 kr och den finns ANNONS här.

Bästa paletten för gröna ögon

palett med många fina val för grön ögonfärg

Det finns nästa oändligt många olika gröna ögonfärger. Så hur väljer man färg för att framhäva dem? Precis som för bruna ögon är lila (oh, plommon!) en fin nyans, det är ju kompisen på andra sidan av färghjulet. Men det finns många fler valmöjligheter. Som glänsande guldig skugga, mjuk mauve-ton om du kanske har lite grått i det gröna eller bronsiga och koppriga nyanser som får mer alggröna ögon att poppa. I Mystic Petals Shadow Palette från NYX Professional Makeup hittar du flera färger som är perfekt mot gröna ögon.

Annons

Mystic Petals Shadow Palette från NYX Professional Makeup kostar 169 kr och den finns ANNONS här.

Bästa neutrala paletten

ögonskuggspalett med jordtoner från tarte

Vet du fortfarande inte vad du ska välja? Då är en palett med mer neutrala nyanser toppen. Här kan du börja leka med färgerna utan att det kan bli tokigt. En av redaktionens absoluta favoriter som fungerar varje gång är Tartelett In Bloom Clay Eyeshadow Palette från Tarte där du har både ljusa och mörka skuggor i jordiga toner. Du kan lätt få till en enkel vardagslook men också sota till det för mer intensiv effekt.

Annons

Tartelett In Bloom Clay Eyeshadow Palette från Tarte kostar 509 kr och den finns ANNONS härm.

Bästa färgglada paletten

färgsprakande palett från glossgods

Älskar du mycket färg på locken så är det bara att köra på. Vem blir inte glad av något som riktigt lyser och då brukar blicken hänga på. Här passar nya Flawless Eyeshadow Palette från Glossgods Creators Collection perfekt i din sminkväskan. Det här är en lysande blandning nyanser med både matt och glittrande finish komponerad av influencern Samira Ismail som du hittar under just makingitflawless på instagram.

Flawless Eyeshadow Palette från Glossgods kostar 299 kr och finns här.

Annons