Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Nya sminktrenden som gäller just nu – så gör du

28 jun, 2021 
Naturligt smink
Lagom till den ljusare årstiden sveper en lättare och mer naturlig makeuplook in som tvärt kontrast till de senaste årens contouring-mani.
Annons
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glowBrand logo
Skönhetsredaktörens råd: Så får du ett bra glow

Med Kardashians blev contouring superhett, en trend som höll i sig ovanligt länge. Sedan ett tag tillbaka har man dock börjat ana att den här tydligt skulpterade influencer-looken med mycket skimrande highlighter börjar vika sig till förmån för en mjukare makeup.

Makeup-Mario med Kim K
Mario Dedivanovic, aka Makeup-Mario, är mannen som låg bakom Kim Ks superskulpterade sminklook som de visar upp här.

Det är mer hudkänsla och naturligt fräsch lyster, perfekt nu under de ljusare sommarmånaderna. En av förespråkarna för den här nya stilen är Mario Dedivanovic, mannen som gjorde skulptering stort som Kim Kardashians personliga makeup-artist.

Annons

Här är några tips om hur du fixar looken!

Uppdatera bronzer-placeringen

Traditionella placeringen av bronzer har varit under kindbenet men det kan ge en lite hålig look. Flytta upp färgen en smula och tona uppåt så den smälter upp på kindbenen.

Skulptera sparsamt

foundation med fin hudkänsla

Hoppa över contouringen kring näsan och hakan. Nu när ljuset är starkt syns det ofta väldigt tydligt. Vill du ändå ge ansiktet lite tydligare form är det smartare att välja en foundation i en något mörkare ton är din vanliga istället för ett contouring-stick som kan kännas lite tungt på huden nu. Det finns många nya fina foundations som ger skön hudkänsla, t ex Skin Fetish Sublime Perfection Foundation från Pat McGrath. Den finns ANNONS här.

Annons

Mjuk rouge-effekt

flytande rouge med fräsch hudkänsla

Välj gärna ett rouge med krämig eller flytande formula och placera inte färgen för långt ner på kinderna. Barry Ms Fresh Face Cheek & Lip Tint är perfekt för den här fräscha känslan. Det finns ANNONS här.

svenskt innovativt puder

Pudra sparsamt, bara i t-zonen om det absolut behövs. Smart puder som inte syns är Blotting Powder från LH Cosmetics. Det finns ANNONS här.

Annons

Skippa skimret

glitterfri highlighter

Byt ut tunga glimrande puder-highligters mot lättare skimmerfria varianter i gelkonsistens, gloss eller krämer som gifter sig med huden fint och ger en återfuktad lyster som ser ut att komma inifrån.

klassisk hudförbättrare och lystergivare från weleda

Ett gammalt makeupartist-trick är att massera in Weledas klassiker Skin Food i huden, en modernare version är Westman Ateliers Lit Up Highlighter. Skin Food finns ANNONS här.

Annons